Facebook presenta una nova eina de seguretat gratuïta i canvis en la privacitat dels usuaris

Compartir

La seguretat i la privacitat són les dues grans preocupacions dels usuaris segons els estudis presentats per la xarxa social. Conscients d’això, Facebook està preparant petits canvis per acontentar governs i empreses que han reclamat millores en aquests aspectes.

La xarxa social acaba d’anunciar que ha afegit descàrregues gratuïtes de programari antimalware als seus sistemes de prevenció i detecció d’abusos per als usuaris amb dispositius infectats. El servei es proporciona amb l’ajuda dels fabricants de programari de seguretat F-ecure i Trend Micro. Facebook recomanarà un d’ells depenent del tipus de malware que detecti. 
Quan es produeixi una infecció, ens trobarem amb una notificació suggerint una possible solució. L’usuari ha d’acceptar la descarrega, i aquesta s’instal·larà i s’executarà de forma automàtica. Quan acabi la seva feina, el programa es desinstal·larà sol.

De moment, un portaveu de Facebook ha explicat que aquest programari només funciona per ara en ordinadors amb sistema operatiu Windows. La mateixa persona ha reconegut que estan treballant per aportar noves funcionalitats en un futur, com per exemple un programa per detectar malware en els missatges.

facebook_privacidad

Un altre exemple dels petits canvis que comentàvem, Facebook ha anunciat canvis importants en la seva política de privacitat: per a tots els nous usuaris que s’incorporin a la xarxa social els posts seran publicats en privat (als seus amics) per defecte. Això suposa una modificació important, ja que en els últims anys la xarxa social s’havia esforçat per semblar una plataforma més obertai amb publicacions públiques, similar a Twitter.

Últimes entrades de Arnau Sanz Ardanuy (Veure'ls tots)
Etiquetes: