Facebook proposa un nou tipus d’accions sense dret de vot

Compartir

Mark Zuckerberg vol mantenir el poder de decisió absolut mentre incrementa el capital disponible per a l’empresa.

Cal alimentar el monstre, i consti que no titllo Facebook d’aquesta manera perquè em provoqui por o perquè el trobi lleig, sinó per la seva voracitat en l’àmbit econòmic. I és que amb les multimilionàries inversions que s’hi han anat fent i que han servit per dur a terme compres exagerades com són les d’Instagram o WhatsApp, no n’hi ha prou. El seu fundador i factòtum, Mark Zuckerberg, vol més i, això si, sense perdre’n el control que hi té ara.

És per això que ahir va anunciar la proposta de la Junta Directiva de l’empresa per a crear un nou tipus d’acció, que no tindria dret de vot. D’aquesta manera, Zuckerberg podria seguir pilotant la nau de Facebook com a capità indiscutible, decidint personalment futures operacions d’adquisicions o d’altres natures.

Tot i la seva avantatjosa situació, el creador de la xarxa social més famosa s’ha queixat no poques vegades de les exigències a la que es veu sotmès un cop l’empresa ha sortit a cotitzar al parquet borsari.

Aquest moviment requerirà l’aprovació de la SEC (Securities and Exchange Commission) nord-americana, i de l’actual accionariat.

Guillem Alsina
Etiquetes: