Facebook torna a canviar el news feed i s’actualitza a iOs8

Compartir

Des de fa un parell d’anys, Facebook s’ha esforçat a millorar la seva plataforma publicitària, amb l’objectiu d’augmentar ingressos i atreure cada vegada a més empreses. Però per contra, ha deixat molt de banda l’usuari, creant un algoritme del news feed poc interessant i repetitiu. Sembla, doncs, que l’ordre de les notícies és una tasca pendent de la xarxa social.

En els últims 4 mesos hem sentit algun canvi que podria anar en aquesta direcció, com per exemple el nou boto per “guardar” enllaços que permet crear una biblioteca per poder-los utilitzar més tard, molt semblant als “preferits” de Twitter. I ara, Facebook ha anunciat dues noves característiques per ordenar les actualitzacions.

La primera està relacionada amb les tendències, factor que l’equip de Zuckerberg vol anar introduint poc a poc. Es tracta de ressaltar les publicacions relacionades amb esdeveniments o temes d’actualitat. El sistema permetrà millorarà la posició i sobretot la rapidesa d’aquelles actualitzacions que són tendència, però per contra, una vegada hagin passat de moda, perdran valor a la graella de contingut. D’altra banda, la segona millora que rebrem es basa en analitzar les publicacions segons el grau d’interacció, per exemple els comentaris o els “m’agrada”. Fins ara ja era un factor determinant, però la durada i el recorregut passarà a ser encara més determinant.

Un detall més sobre els canvis és que tindran en compte a aquells usuaris que no es desplacen a la part inferior del news feed, amb una tècnica per ordenar i resumir els temes més destacats. Malgrat això, l’opinió pública i que compartim, creu que no seran canvis suficients com per tornar a Facebook la popularitat de fa uns anys. Els usuaris amb necessitats de llegir i ordenar el feed de notícies prefereix lectors especialitzats com feedly o bé altres plataformes com reedit o Twitter.

ios-8-update

En un altre comunicat d’aquesta setmana, Facebook ha anunciat una nova versió de l’app per a usuaris amb iOs 8. La nova versió millora l’experiència per compartir coses dintre i fóra de la xarxa social, especialment entre aplicacions. A nivell de disseny el canvi no és gaire important.
“Estem triplicant la mida dels dissenys de Facebook pel nou iPhone6 +, fent l’experiència més gran i més clara. Continuem treballant per assegurar que totes les característiques de la nostra app funcionin amb el nou iOS, aquestes actualitzacions estaran disponibles durant les següents setmanes “, ha assenyalat en Facebook en aquest comunicat.

Últimes entrades de Arnau Sanz Ardanuy (Veure'ls tots)
Etiquetes: