Google Chat, la nova alternativa a WhatsApp

google-chat
Compartir

L’agost del 2005, Google presentava Google Talk. Una plataforma de missatgeria instantània, prèvia a l’era de WhatsApp, que destacava tant per la seva possibilitat d’enviar i missatges com de realitzar trucades de telèfon a tercers. Malgrat els intents de la companyia per convertir-la en l’opció preferent entre els seus usuaris, mai els va arribar a conquistar. De fet, seria substituït el maig del 2013 per Hangouts.

Durant l’última dècada, Google ha fet tot el possible per crear una plataforma amb la qual fer front a la totpoderosa WhatsApp. Des de Google+ fins a Google Messenger, Duo o Allo. No obstant això, cap d’elles arribarien a bon port. Mentrestant, altres com Facebook Messenger o iMessage, sí que han aconseguit convertir-se en grans alternatives.

Així funciona Google Chat

Per aquesta mateixa raó, i amb l’objectiu de recuperar el terreny perdut, la companyia decidia cancel·lar el projecte Allo l’abril del 18 per a apostar per Chat. Una nova aplicació, basada en l’estàndard RCS (Rich Communication Services) que permetrà a l’usuari xatejar amb qualsevol persona com si es tractés d’un SMS sense la necessitat de descarregar una nova aplicació.

Aquesta nova plataforma incorporarà les funcions modernes que ofereixen altres aplicacions de missatgeria instantànies. Així, els usuaris podran enviar GIFs, emojis o stickers animats per a parlar amb tercers contactes. Entre altres coses, aquest servei també incorporarà confirmació de lectura de missatges, indicadors per a saber quan un contacte està escrivint i la possibilitat d’utilitzar Google Assistant.

Fins avui, el desplegament dels RCS depenia de les operadores. No obstant això, segons recull The Verge, Google començarà a activar el RCS als seus usuaris d’Android perquè puguin intercanviar missatges amb terceres persones sense dependre d’aquestes. Tot això a través d’un sistema similar a l’empleat per Apple per a iMessage, que permet als seus usuaris intercanviar tot tipus d’arxius sense la necessitat de vincular el nostre número a cap servei extern ni donar-nos d’alta.

França i el Regne Unit, les primeres

Segons afirma el mitjà especialitzat, el desplegament de l’estàndard RCS començarà aquest mateix mes a França i al Regne Unit. D’aquesta manera, totes aquelles persones que tinguin un dispositiu amb sistema operatiu Android podran enviar missatges a tercers de forma completament gratuïta. Un servei que s’estendrà pròximament a nous països.

Google oferirà suport als seus usuaris fins que la seva pròpia operadora activi l’RCS. D’aquesta manera, no caldrà esperar fins que la nostra operadora activi el seu propi suport RCS per a poder gaudir de les diferents opcions de Chat. Avui dia, Google utilitza el perfil universal RCS, per la qual cosa és compatible amb qualsevol operadora i aplicació de missatgeria compatible.

No obstant això, de moment no comptarà amb xifrat d’extrem a extrem. No obstant això, des de la companyia han anunciat que estan treballant a implantar aquesta tecnologia al més aviat possible. Tot això a través d’una manera privada, integrat en la seva aplicació Google Missatges, que permetrà als usuaris.

En definitiva, Google pretén fer tot el possible per a fer front a WhatsApp i Telegram.

Etiquetes: