Informe de transparència de Google: els governs volen més dades dels usuaris

Compartir

Google ha presentat el seu últim informe sobre política i governs, on revela un cop més que hi ha una tendència constant d’augment en les sol·licituds d’informació a tot el món per part de les institucions.

Només en el segon semestre de 2013 es van demanar més de 27 mil sol·licituds de dades d’usuaris de tot el món, la qual cosa afecta més de 42 mil comptes diferents, el que representa un augment del 120% en els últims 4 anys. Tot i que aquesta dada pot ser atribuïda a un augment del número d’internautes, Google adverteix que cada vegada més governs estan començant a “exercir la seva autoritat per fer peticions”.

Cal dir que no totes les sol·licituds que els governs demanen a Google són acceptades. D’acord amb aquest informe, per exemple, només el 70% de les sol·licituds del Regne Unit o el 83% dels Estats Units acaben prosperant.

En una altra publicació recent, Google va revelar els diferents intents de hacking patrocinats pels Estats contra periodistes i mitjans de comunicació. L’informe indica que 21 de les 25 principals agències de notícies de tot el món han sigut víctimes d’atacs governamentals, en un intent de censurar el seu contingut.

De tots els internautes que van rebre atacs a través de correu electrònic amb l’objectiu de robar dades personals, els periodistes van ser l’objectiu especial dels hackers, segons va assenyalar Shane Huntley, enginyer de programari de seguretat de Google. S

Saber aquestes dades està molt bé, però també és intrigant que no se sap com Google coneix i pot monitoritzar aquestes informacions. La companyia ho ha intentat explicar en aquest vídeo, però segur que no ho explica tot.

Pots mirar-ho tu mateix i en català en aquest enllaç. 

Últimes entrades de Arnau Sanz Ardanuy (Veure'ls tots)
Etiquetes: