Instagram vol ser més accessible per a les persones amb problemes de visió

Funcions accessibilitat Instagram
Compartir

Instagram acaba d’afegir dues noves funcions per a millorar l’accessibilitat i experiència a l’app dels usuaris amb problemes de visió. Es tracta dels anomenats “text alternatiu automàtic” i “text alternatiu personalitzat“, que brinden als usuaris la possibilitat d’escoltar descripcions de fotos.

En una entrada al seu blog publicada el dimecres 28 de novembre, tenint en compte els 285 milions de persones amb discapacitats visuals del món, la companyia remarcava la importància de treballar cap a la millora de l’accessibilitat a la plataforma i introduïa aquestes dues noves funcions.

Funció text alternatiu InstagramPer una banda, el “text alternatiu automàtic” utilitzarà la tecnologia de reconeixement d’objectes per poder crear descripcions de fotos en format d’àudio. D’altra, els usuaris que publiquin imatges a Instagram podran afegir ells mateixos el “text alternatiu personalitzat“. Per a fer-ho, només hauran d’accedir a l’apartat de “Paràmetres Avançats” (a la part inferior de la pantalla on s’escriu la descripció de la foto) i completar l’opció que indica “Escriu un text alternatiu”. Cal tenir en compte que aquestes descripcions d’àudio es podran escoltar en dispositius amb un software lector de pantalla

Instagram ja ha avançat que es troba treballant en més funcions d’accessibilitat.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: