La publicitat de Twitter arriba a Catalunya

Compartir

Twitter ha anunciat per fi que el seu servei de publicitat ja està disponible a Espanya. Aquesta plataforma funciona amb èxit als Estats Units des d’abril de 2013, amb resultats millors dels esperats i amb acceptació per part no només de les empreses sinó també dels usuaris. Fins ara hem pogut veure publicitat en perfils d’aquí, fins i tot de parla catalana, però o bé han estat campanyes fetes des de països on ja estava disponible el servei o bé eren usuaris experimentals.

Aquest servei és similar en filosofia a Facebook Ads, però amb les diferències donades per les característiques de Twitter. Usuaris anònims, sense gaires dades per segmentar i amb una estructura contrària als banners, les possibilitats són poques, però interessants.

Twitter explica que no cal ser expert per començar a utilitzar el servei, és suficient amb una targeta de crèdit i tenir una empresa. En el panell podrem controlar l’audiència, el pressupost i l’estratègia, els tres pilars de les campanyes.

Hi ha tres opcions per fer publicitat en aquesta xarxa social, els usuaris, els tweets i els trending tòpics patrocinats. Per a més informació podeu consultar aquest article sobre els ingressos de la xarxa social.

Segons una investigació que Nielsen ha dut a terme al Regne Unit i Irlanda per conèixer el valor que té Twitter per les empreses petites, el 83% dels enquestats recomanen el nou servei i el 72% explica que s’ha convertit en un element imprescindible de màrqueting.

Aquesta notícia ve acompanyada d’un altre servei de la companyia que també està arribant progressivament a Catalunya, l’anomenat Twitter Analytics.

L’objectiu de Twitter és que les marques augmentin la seva activitat orgànica sense emprar formats intrusius, i per això ajuda a les pimes a ampliar la seva presència online atorgant ple control sobre els seus missatges. Amb més de 500 milions de tuits al dia i 255 milions d’usuaris actius el context és excel·lent perquè Twitter creixi encara més.

FONT: TWITTER

Últimes entrades de Arnau Sanz Ardanuy (Veure'ls tots)