L’aplicació catalana CerQana guanya la final de l’Smart City Hack

Compartir

L’objectiu de l’aplicació pensada per gent gran, és convertir qualsevol ‘smartphone’ en un telèfon convencional i monitoritzar en temps real al propietari de l’aparell per si es perd o té algun problema de salut.

CerQana és l’app catalana que ha aconseguit els premis Best City Hack Solution i Citizen Empowerment Award a la gran final de l’Smart City Hack, que es va celebrar durant l’Smart City Expo World Congress.

L’aplicació està especialment pensada per a gent gran i el seu objectiu és transformar qualsevol qualsevol smartphone en un telèfon convencional per facilitar-ne l’ús. A més, també pot monitoritzar al propietari del mòbil per si es desvia de la seva ruta o té algun problema de salut.

El programa Smart City Hack es fa a nivell mundial i cerca solucions smart a problemes quotidians dels ciutadans en diferents àmbits. A la final de l’SmartCat Challenge també van resultar guanyadores Bisafe, un sistema per prevenir els robatoris de bicicletes i The Eye Harp, una app per persones amb discapacitats físiques severes, que permet crear música només amb els ulls.

A Catalunya, la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital organitza cada any l’SmartCat Challenge que busca resoldre reptes de ciutats catalanes, fomentant l’emprenedoria i la creació de noves solucions TIC. Durant aquest any 2017 el projecte es va centrar en la mobilitat i la inclusió social.

A més, Cerqana també va aconseguir el premi Keiretsu Forum que li permetrà aconseguir finançament de grans inversors internacionals.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: