L’aplicació catalana CerQana guanya la final de l’Smart City Hack

Compartir

L’objectiu de l’aplicació pensada per gent gran, és convertir qualsevol ‘smartphone’ en un telèfon convencional i monitoritzar en temps real al propietari de l’aparell per si es perd o té algun problema de salut.

CerQana és l’app catalana que ha aconseguit els premis Best City Hack Solution i Citizen Empowerment Award a la gran final de l’Smart City Hack, que es va celebrar durant l’Smart City Expo World Congress.

L’aplicació està especialment pensada per a gent gran i el seu objectiu és transformar qualsevol qualsevol smartphone en un telèfon convencional per facilitar-ne l’ús. A més, també pot monitoritzar al propietari del mòbil per si es desvia de la seva ruta o té algun problema de salut.

El programa Smart City Hack es fa a nivell mundial i cerca solucions smart a problemes quotidians dels ciutadans en diferents àmbits. A la final de l’SmartCat Challenge també van resultar guanyadores Bisafe, un sistema per prevenir els robatoris de bicicletes i The Eye Harp, una app per persones amb discapacitats físiques severes, que permet crear música només amb els ulls.

A Catalunya, la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital organitza cada any l’SmartCat Challenge que busca resoldre reptes de ciutats catalanes, fomentant l’emprenedoria i la creació de noves solucions TIC. Durant aquest any 2017 el projecte es va centrar en la mobilitat i la inclusió social.

A més, Cerqana també va aconseguir el premi Keiretsu Forum que li permetrà aconseguir finançament de grans inversors internacionals.

L’aplicació catalana CerQana guanya la final de l’Smart City Hack
Valoreu aquesta publicació

Etiquetes: