L’escurçador Goo.gl tanca

Compartir

Goo.gl va ser creat l’any 2009 com un escurçador d’enllaços quan es va donar el boom de les xarxes socials. Resultava molt útil a l’hora d’incloure enllaços ocupant menys caràcters però ha caigut en desús molt dràsticament ara que les plataformes han llançat els seus propis escurçadors.

Per això Google ha anunciat el tancament de Goo.gl en un post publicat al seu bloc oficial assenyalant que la manera en què els usuaris troben contingut a Internet ha canviat i ja no té sentit seguir mantenint el servei. A partir del 13 d’abril, només els que hagin creat enllaços escurçats amb Goo.gl en el passat podran seguir creant de nous i també gestionar aquells que ja haguessin creat, però no s’acceptaran nous usuaris.

Finalment, a partir del 30 de març goo.gl romandrà tancat per tothom. Els desenvolupadors tampoc podran usar l’API de Goo.gl a partir de llavors. Això sí, en qualsevol cas els enllaços ja creats continuaran funcionant, pretenent així centrar tots els seus esforços en els Firebase Dynamic Links (FDL), un nou estàndard d’enllaços intel·ligents que permeten redirigir els usuaris a qualsevol part dins d’una aplicació o web.

Últimes entrades de Arnau Sanz Ardanuy (Veure'ls tots)