LG munta les pantalles OLED més grans del món

Compartir

Gràcies a que la tecnologia OLED permet fer panells més lleugers, les dues pantalles de l’aeroport Incheon de Corea del Sud estan penjades del sostre.

Hom podria pensar que els responsables dels departaments de màrqueting de les principals fabricants de pantalles del món pateixen alguna mena de complexe amb la mida d’algun dels seus membres, ja que de tant en tant ens regalen titulars del tipus “la pantalla més gran del món” seguit d’alguna característica concreta.

Deixarem, però, l’anàlisi psicològica del tema per a centrar-nos en la darrera que ha fet un anunci d’aquest tipus, que ha estat la sudcoreana LG, i el rècord de la qual és la pantalla OLED més gran del món a més, per duplicat, car són dues les pantalles instal·lades.

Aquestes es troben ubicades a la terminal principal de l’aeroport internacional Incheon (com no, a la capital de Corea del Sud), un dels més concorreguts del món, i estan composades de panells que les doten d’una forma arrodonida.

Una de les pantalles OLED gegants de l'aeroport Incheon

Una de les pantalles OLED gegants de l’aeroport Incheon

Cadacuna de les dues pantalles és, de fet, un videowall gegant format per 140 panells OLED corbats de 55 polzades cadascun. Aquest conjunt dóna com a resultat una gegantina pantalla de 13×8 metres.

L’objectiu, a banda d’oferir informació i vídeos d’interès als usuaris de la terminal, és que la instal·lació serveixi com a demostradora de la tecnologia OLED, de la qual LG n’és una de les líders mundials.

Un dels trets característics de la tecnologia OLED és que cada píxel emet la seva pròpia llum, pel que les pantalles no necessiten de retroil·luminació LED. El poder prescindir del maquinari necessari per a proporcionar la retroil·luminació fa que les pantalles siguin més lleugeres i, gràcies a això, les de l’aeroport Incheon poden estar penjades del sostre de la terminal.

Guillem Alsina
Etiquetes: