L’impacte econòmic de tot plegat #canviesnoestoca

Compartir

Potser no us hi havíeu fixat, però des de l’11 de setembre de 2001 els periodistes cada cop que s’esfondra un edifici diuen que s’ha col·lapsat. I bé, un col·lapse no té res a veure amb un edifici. Però les traduccions ràpides de les tràgiques notícies que arribaven d’Estats Units deien que les dues torres “collapsed” i la paraula es va fer lloc a la premsa s’aquí.

Però aquest article no té res a veure amb l’us correcte del català als mitjans. Té a veure amb les coses que els mitjans son capaços d’establir com a normals. I parlant de normal, Òmnium Cultural se n’ha sortit molt bé assentant el discurs del país normal. Si llegiu premsa en català molts i molts articles d’opinió contenen les paraules màgiques “un país normal”.

Que els mitjans son capaços d’establir estats d’opinió i influir a la cultura popular és un fet. Per tant crec que val la pena d’estar-hi atents. I des de fa un temps el que està de moda és parlar de l’impacte econòmic de tot plegat. Qualsevol notícia que vingui de la Generalitat o de l’Ajuntament de Barcelona contempla l’impacte econòmic de la qüestió. L’impacte econòmic dels creuers, l’impacte econòmic del Mobile World Congress o el cost econòmic d’uns aldarulls.

Ara que a Sants hi ha un conflicte per Can Vies l’Ajuntament quantifica en 155.000 euros el cost dels danys ocasionats per les protestes. I em pregunto…Per què no totes les entitats socials i ciutadanes no fan una valoració de l’impacte econòmic de la seva activitat?

No dic que el valor de tota l’activitat feta durant 17 anys a Can Vies justifiqui fer destrosses per valor de 155.000€. Tampoc estic justificant la violència, totes són condemnables perquè sempre porten a més violència. Però crec que aquesta batalla comunicativa seria més interessant que pegar periodistes, trenacar els vidres de La Directa o cremar unitats mòbils de TV3.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: