Els 10 millors trucs de Telegram

trucs-de-telegram
Compartir

Si bé WhatsApp és l’aplicació de missatgeria més estesa entre l’usuari mitjà, Telegram es posiciona com l’app més completa per comunicar-nos amb els nostres familiars i amics mitjançant el nostre smartphone Android o iOS. I és que ofereix multitud de funcions i característiques que WhatsApp ni contempla, moltes d’elles tan desconegudes com útils i que, sens dubte, ens serien de gran utilitat en el nostre dia a dia.

Per això, a YCOM t’oferim una guia amb els 10 millors trucs de Telegram, una sèrie de consells esprémer al màxim la no tan coneguda aplicació de missatgeria mòbil, trucs relacionats amb els xats, l’emmagatzematge d’arxius multimèdia, els famosos stickers, trucades i altres característiques úniques de Telegram.

1. Guardar missatges com a esborranys

En moltes ocasions escrivim missatges però, per les raons que sigui, no volem o podem enviar-lo en aquell moment. Per sort, existeix la forma de guardar un missatge que vulguem enviar més endavant amb els esborradors multiplataforma de Telegram. Així, si comencem a escriure en el mòbil, el mateix missatge apareixerà en altres plataformes on tinguem Telegram activat encara que no ho hàgim enviat. Es tracta d’una forma ràpida de guardar missatges sense ni tan sols enviar-los al xat gràcies a la condició multiplataforma de Telegram, disponible a Android, iOS, Windows, Linux, Mac o navegadors web.

2. Xatejar amb un mateix per enviar-se arxius

Es tracta d’un dels trucs clàssics de Telegram i, alhora, més útils de la coneguda aplicació de missatgeria. I és que podem obrir-nos xats a nosaltres mateixos per enviar-nos d’una forma ràpida i senzilla tota classe d’arxius que estaran disponibles en totes les nostres plataformes on tinguem Telegram, sincronitzant-se de forma automàtica. Així, podrem enviar-nos arxius, documents, fotos o vídeos i tenir-los disponibles al moment en varis dels nostres dispositius, com altres mòbils, tauletes o ordinadors. Disponible a través de la funció Missatges guardats.

3. Enviar la teva ubicació en temps real

Gràcies a l’actualització 4.4 de Telegram ja podem enviar la nostra ubicació en temps real als nostres contactes i decidir el temps que volem que l’altra persona pugui veure la nostra ubicació, siguin 15 minuts, 1 hora o 8 hores. Per a això tan sols hem de dirigir-nos al menú Adjuntar i triar Ubicació; després hem de prémer sobre Enviar la meva ubicació i Compartir amb el nostre contacte. A qualsevol moment podem parar l’enviament obrint la publicació i prement sobre Deixar d’enviar la meva ubicació.

4. Afegeix i envia stickers personalitzats

Telegram segueix causant sensació gràcies a una de les seves eines més divertides: els stickers. Actualment existeixen centenars i centenars d’stickers diferents, encara que sempre podem afegir els nostres propis stickers per expressar als nostres contactes tota mena d’emocions, idees o, simplement, gastar bromes! Existeixen diverses formar per afegir stickers, des de fòrums de Reddit amb paquets creats per altres usuaris a apps especialment dissenyades per instal·lar-los en el nostre smartphone.

A més, si un contacte ens mana un sticker i volem afegir aquest paquet, tan sols hem de prémer sobre l’sticker i la icona d’Informació; així instal·larem aquest paquet i ho podrem usar quan vulguem. Finalment, podem consultar tots els nostres Stickers a través d’Ajustos – Ajustos de xats – Stickers.

5. Crear i enviar els teus propis GIF

Telegram ofereix la possibilitat de crear i enviar les nostres pròpies imatges animades o GIF a través de la càmera de la mateixa aplicació. Així, si capturem un vídeo d’uns pocs segons i el silenciem, podrem guardar-lo com a GIF i compartir-lo amb els nostres contactes. D’altra banda, existeix la possibilitat d’introduir el bot @gif per accedir a l’enorme base de dades d’arxius GIF de Giphy.

6. Enviar notes de veu i videomissatges

Més enllà de les populars notes de veu que ofereix WhatsApp, Telegram ofereix més possibilitats d’enviar els nostres propis arxius multimèdia. I és que a més de les notes de veu, podem enviar videomissatges. Així, si mantenim premut el botó del micròfon, gravarem una nota de veu mentre mantinguem la pressió; en canvi, si només toquem una vegada el botó, podrem gravar un missatge en vídeo i manar-ho als nostres contactes en tocar de nou el mateix botó. També podem habilitar l’opció Elevar per parlar a través d’Ajustos per enviar notes de veu en aixecar el mòbil.

7. Personalitzar la grandària del text de xat

Molts usuaris poden tenir dificultats per llegir els missatges de Telegram, sigui per problemes de visió o bé per dificultats per llegir en pantalles petites. Per sort, Telegram permet que puguem modificar la grandària dels textos a través d’Ajustos – Grandària del text. Així, podem triar entre diverses grandàries, des de 12 per a la lletra més petita fins a 30 per a aquells que vulguin llegir sense problemes els seus missatges.

8. Emmagatzematge il·limitat en el núvol

Més enllà de les nombroses opcions i característiques de Telegram com a aplicació de missatgeria, l’app també ens ofereix emmagatzematge il·limitat en el núvol per així guardar totes les fotos, vídeos i arxius que vulguem sense comprometre l’espai d’emmagatzematge del nostre dispositiu mòbil. A més, l’app permet enviar arxius de fins a 1,5 GB, una eina molt útil si volem compartir arxius de gran grandària amb els nostres contactes.

9. Protegir missatges amb codi d’accés

Telegram és una de les aplicacions de missatgeria més segures, amb tota classe de xifrats i sistemes de protecció per protegir els nostres missatges i la nostra privadesa. Fins i tot podem configurar un codi d’accés o seguretat i la nostra empremta digital per obrir l’app i protegir així els nostres xats. Per a això tan sols hem de dirigir-nos a Ajustos – Privadesa i Seguretat – Codi d’Accés. A més, també podem configurar altres eines com el bloqueig de captures de pantalla o l’autobloqueig de l’app després d’un període de temps concret.

10. Autodestrucció del teu compte de Telegram

Arribem a una de les utilitats més curioses de Telegram: l’autodestrucció del nostre compte després de cert període d’inactivitat. Així, seguint el seu propi concepte de seguretat, l’app permet que el nostre compte s’elimini de forma automàtica després d’un període d’inactivitat que nosaltres mateixos podem triar, ja sigui 1 mes, 3 mesos, 6 mesos o 1 any. Així, si durant el temps que determinem no ens connectem, el nostre compte es bloquejarà i s’eliminarà per si sol al costat de tots els nostres xats i missatges associats al nostre número de telèfon.

 

Gemma
Etiquetes: