Pirategen el compte Twitter del @FCBarcelona

Compartir

Fa pocs dies us vam explicar que és molt important navegar amb seguretat per la xarxa. I més recentment també vam informar que el FC Barcelona era la primera entitat esportiva en assolir els 100 milions d’usuaris a la xarxa. Doncs què millor que fer-se amb el control del compte Twitter @FCBarcelona? I és que uns pirates informàtics sirians van publicar dos tuits al compte de Twitter del Barça en anglès.

Com mostrem a la següent imatge (a sota), en primera instància van publicar el següent: “Estimada directiva del Barça, no deixeu que entrin diners de fons qatarians. Són plens de sang i mort.” i signant com Exèrcit Cibernètic Sirià. Al cap de cinc minuts van publicar un altre tuit saludant al Real Madrid. Ambdós tuits foren eliminats immediatament.

Tuits del FC Barcelona

Segons diverses fonts consultades veiem que no és la primera vegada que fan aquest actes de pirateria. El grup té un ampli historial en el pirateig de comptes en xarxes socials d’organismes i institucions internacionals per transmetre missatges de suport al règim sirià. Entre les seves últimes víctimes, Barack Obama, els diaris The New York TimesFinancial Times, la revista Forbes o el portal eBay.

Segons els mateixos activistes va ser Twitter qui va eliminar aquest tuits i no el FC Barcelona. Ara bé, la repercussió a la xarxa social va ser màxima ja que més de 5.000 persones ho van retuitejar al moment. Des de ycom.cat denunciem aquestes activitats il·legals i esperem que es prenguin les mesures de seguretat adequades perquè no tornin a passar.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: