Política Lingüística reforça les accions per estendre l’ús del català entre la població

Compartir

Entre altres àmbits, preveu que el nombre d’inscrits al portal Parla.cat per aprendre català en línia augmenti fins als 200.000. També dirigeix esforços cap a les empreses i el col·lectiu dels inmigrants arribats en les darreres onades.

Política Lingüística de la Generalitat aposta fort per l’ensenyament en línia del català per a aquest curs 2015/16, en el qual espera poder arribar als 200.000 estudiants inscrits. Actualment, el portal Parla.cat, que aglutina els recursos d’aprenentatge en línia de la llengua catalana, creis a una mitjana de 80 nous internautes inscrits cada dia.

Parla.cat permet seguir cursos de català gratuïts sense tutor, i de pagament amb tutories, abastant tots els nivells des del més bàsic i de supervivència, fins als cursos més avançats. Durant el 2014, aquesta plataforma d’ensenyament virtual va rebre visites d’internautes de 160 països.

Però si bé el Departament de Política Lingüística aposta obertament per l’ensenyament virtual, tampoc no s’oblida dels cursos presencials, dels quals se’n faran uns 3.500 a tot Catalunya durant aquest any lectiu.

Es vol que els principals destinataris d’aquests cursos siguin per una banda els col·lectius d’inmigrants, especialmente els de les darreres onades arribades entre el 2003 i el 2013, que són els que presenten un índex més baix d’aprenentatge del català, i per l’altra, les empreses.

En aquestes darreres, s’ha buscat compatibilitzar els horaris de les formacions amb el de la feina, per tal de seguir incrementant la fidelització en l’assistència, que ja l’any passat es va incrementar en un 6,38%.

Una altra eina que Política Lingüística empra en el seu esforç per difondre el coneixement i l’ús del català són les anomenades “parelles lingüístiques”, en les quals una persona catalanoparlant manté converses fora de classe amb un alumne, per tal de practicar el català en les condicions normals d’una conversa.

Enguany s’espera que el nombre de parelles lingüístiques arribi a les 100.000.

Guillem Alsina
Etiquetes: