Qui és qui en el panorama tecnològic català a Twitter

Compartir

Fem una repassada a les figures clau de la informació tecnològica en català a Twitter.

La xarxa social de microblogging Twitter és una referència inexcusable a l’hora de seguir l’actualitat informativa. Ràpida -de ritme gairebé vertiginós-, fàcilment sectoritzable -podem seguir els perfils que ens interessin i dividir-los en llistes-, i interactiva -el contacte entre seguidor i perfil seguit és directe mitjançant missatges personals i esments-, és la preferida per retransmetre actes i esdeveniments molt diversos.

La possibilitat de seguir actes que es retransmetin a través de frases de 140 caràcters, sense necessitar àudio ni vídeo (i, per tant, fent que es pugui seguir discretament mentre fem altres coses, atenem a altres esdeveniments o fins i tot anem pel carrer) i fer-ho tant a través dels ulls de mitjans de comunicació, com de comptes oficials, així com d’assistents individuals a l’esdeveniment, ha donat lloc a què les retransmissions s’enriqueixin amb opinions personals i debats que, a vegades, trascendeixen el propi tema de l’esdeveniment que es retransmet.

Tot això ha fet de Twitter la primera xarxa social en quant a font d’informació, creant en el procés una sèrie d’”estrelles” d’aquest particular mitjà que, en 140 caràcters, han sabut anar captivant l’audiència fins esdevenir autèntics referents.

Alguns venen de ser ja importants factors d’atracció mediàtica o fonts d’informació de referència ja abans de l’adveniment de Twitter, mentre que d’altres han crescut a la xarxa social de l’ocell blau.

I nosaltres, el que hem fet, és recollir aquelles “figures mediàtiques” de la xarxa de Twitter, aquelles persones que són, pràcticament, de seguiment obligat si hom vol estar al dia del què es cou en matèria tecnològica al nostre país.

Albert_CuestaNom: Albert Cuesta
Twitter: @albertcuesta
Seguidors: 15.193
Klout: 70
Què dir de l’Albert Cuesta tret que pot ser considerat com el periodista tecnològic de capçalera de Catalunya? Col·laborador a mitjans tan importants com 8TV, XTVL (Xarxa de Televisions Locals), Catalunya Ràdio, La Vanguardia, Ara, responsable de la versió en castellà de Mobile World Live, la publicació oficial de la GSMA, i del canal d’informació tecnològica de elEconomista. Si voleu estar informats i al dia en tecnologies, l’heu de seguir a ell… i a nosaltres, és clar 😉

Josep_Maria_GanyetNom: Josep Maria Ganyet
Twitter: @ganyet
Seguidors: 17.390
Klout: 75
Conegut especialment per la seva etapa a El Món a RAC1, també col·labora a BTV, i és fundador de l’estudi Mortensen.

ticNom: Canal TIC – Pla idigital. Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat
Twitter: @tic
Seguidors: 12.867
Klout: ?*
No pertany a una persona, si no a tot un departament, però és el que reflexa l’actualitat tecnològica del país i les decisions més importants que es prenen en aquest terreny.

Gina_TostNom: Gina Tost
Twitter: @GinaTost
Seguidors: 24.692
Klout: 72
Tota una icona del Generació Digital, el programa del Canal 33 dedicat a les TIC. YouTuber també històrica al nostre país, quan aquest servei de vídeo tot just començava a despuntar.

Generacio_DigitalNom: Generació Digital
Twitter: @gendigital
Seguidors: 14.443
Klout: 54
Si tot just fa un moment us en presentàvem una de les seves estrelles, aquí tenim el perfil de l’influent programa de Televisió de Catalunya dedicat a les noves tecnologies.

Andreu_VeaNom: Andreu Veà
Twitter: @landreu
Seguidors: 1.634
Klout: 46
Conegut com “el biògraf d’Internet”, l’Andreu ha escrit sobre l’origen de la Xarxa de xarxes, els personatges i les descobertes que van fer possible la seva existència a “Com vam crear Internet”, un llibre per al qual ha pogut comptar amb el relat en primera persona dels seus protagonistes, un d’aquells rars casos en què l’historiador compta amb els qui van viure els fets per a narrar-los. Els seus tweets però, també, els retweets que fa d’altres comptes de persones i organitzacions, el fan especialment atractiu.

Merce_MolistNom: Mercè Molist
Twitter: @mercemolist
Seguidors: 2.189
Klout: 56
Periodista especialitzada en noves tecnologies, ha estat col·laboradora d’importants mitjans com La Vanguardia, ABC o Vilaweb, a més de la llegendària revista @rroba. No es mou ni una mosca en el món de l’underground tecnològic i el món del hacking sense que ella ho sàpiga i ens n’informi. Imprescindible si t’interessa el que hi ha més enllà de la tecnologia, en la seva vessant més activista (hacktivisme).

Didac_LeeNom: Dídac Lee
Twitter: @DidacLee
Seguidors: 74.128
Klout: 62
Figuerenc, va saltar a la llum pública com a empresari d’èxit en el sector tecnològic gironí i, posteriorment, com a directiu del F.C. Barcelona, com no podia ser d’altra manera, encarregat de l’apartat tecnològic dins del club. En el seu Twitter hi podem trobar tant piulades personals com de caire professional.

Simon_LeeNom: Simón Lee
Twitter: @leesimon
Seguidors: 1.157
Klout: 64
No és casualitat el cognom en comú amb en Dídac Lee, ja que són germans. I, com l’anterior, en Simón també desenvolupa una reeixida carrera, aquest en el món dels videojocs i del foment de l’emprenedoria amb GameBcn i Incubio.

Meritxell_VinasNom: Meritxell Viñas
Twitter: @totemguard
Seguidors: 8.777
Klout: 57
Embaixadora i consultora d’Evernote, formadora, i fundadora de TotemGuard, una empresa dedicada al món de la formació. Twiteja no només sobre les iniciatives en les que participa, si no també sobre tecnologia en general, essent una bona font d’informació sobre actualitat en diversos apartats.

SoftCatalaNom: Softcatalà
Twitter: @softcatala
Seguidors: 5.265
Klout: 50
Entitat dedicada a la traducció de programari al català. Noves versions de les aplicacions ja traduïdes, noves traduccions, coordinació de moviments de voluntaris per a traduir nous programes, guies, manuals i altra documentació.

La_ZonaNom: La Zona
Twitter: @lazonacat
Seguidors: 377
Klout: ?
Potser no tindrà tants seguidors com els altres perfils que tenim en aquest llistat, però sens dubte és la referència en informació d’actualitat sobre el món del videojoc en català.

Dani_MarcoNom: Dani Marco
Twitter: @dmarcop
Seguidors: 1.601
Klout: ?
Compte de Twitter totalment professional del director del programa iDigital de la Generalitat. Imprescindible per assabentar-se de les darreres tendències en el sector al nostre país, i per estar al dia de les iniciatives que es duen a terme des del govern, així com els principals esdeveniments relacionats amb la tecnologia a Catalunya.

Apple_Blocks_CatNom: Bloc Apple en Català
Twitter: @appleblokscat
Seguidors: 5.948
Klout: 44
Tota una referència per als qui sigueu amants dels gàdgets de la pometa mossegada. Estan a la Xarxa des d’abans que sortís el primer iPhone….

Josep_JoverNom: Josep Jover
Twitter: @josepjover
Seguidors: 6.752
Klout: 64
L’advocat que va posar els punts sobre les i’s a la SGAE amb el canon digital i que ha estat gran protagonista de la derogació d’aquest a l’Estat Espanyol. Per estar al dia sobre els moviments hacktivistes i les novetats legals sobre el terreny de les TIC.

Ferran_ClavellNom: Ferran Clavell
Twitter: @ferranclavell
Seguidors: 1.387
Klout: ?
El responsable d’innovació i futurs mitjans de la CCMA (TV3 i Catalunya Ràdio) manté un interessant compte de Twitter amb notícies i comentaris sobre l’actualitat tecnològica referida a mitjans i continguts, com no podia ser d’altra manera.

Arnau_SanzNom: Arnau Sanz
Twitter: @arnau_sanz
Seguidors: 25.652
Klout: 61
Que consti que no incloc el director d’aquest mitjà per a fer-li “la pilota”, si no per dret propi (encara que, aquell augment de sou que em vas prometre…), ja que amb gairebé 26.000 seguidors, s’ha erigit en tot un referent sobre les xarxes socials al nostre país avui en dia.

* Aquells perfils en els quals no hi ha una quantitat en l’apartat Klout, és degut a què no s’han donat d’alta al sistema de càlcul d’aquest índex.

Guillem Alsina
Etiquetes: