Reviu l’aventura de l’Apollo 11… a Twitter!

Compartir

Fer recerca per la xarxa ens permet recuperar bones idees que han pogut passar més o menys inadvertides. Això encara és més evident en el cas de l’exploració espacial, camp que ens està oferint una font inesgotable de continguts de molta qualitat.

Avui parlarem d’aquest excel·lent exercici de recreació històrica centrat en la missió de l’Apollo 11 que ens proposa com s’hauria pogut viure aquesta aventura si hagués existit Twitter en aquells temps.

Es tracta del recull de piulades que encara hom pot trobar al compte @ReliveApollo11 i que va dissenyar l’Smithsonian Air and Space Museum el 2009 amb motiu de la celebració dels 40 anys de l’arribada de l’ésser humà a la Lluna.

Val a dir que utilitzen un llenguatge força similar al dels astronautes de l’Estació Espacial Internacional, fet que atorga a aquesta simulació una dosi extra de realisme. Les piulades comprenen el període que va des del pre-llançament fins a la tornada d’Armstrong, Aldrin i Collins (del 14 al 24 de julol de 1964) i inclouen força detalls històrics que permeten de contextualitzar el viatge de l’Apollo 11.

En tractar-se d’un projecte de 2009, els enllaços ja no són operatius. Això no obstant, resulta fàcil d’imaginar l’impacte que hauria tingut una foto feta per Aldrin del mateix Armstrong baixant els darrers graons de l’escala del mòdul lunar Eagle o bé un vídeo a YouTube de les primeres passes humanes sobre el nostre satèl·lit. Segurament ni el mateix Comandant Chris Hadfield no hauria pogut superar la popularitat de Neil Armstrong…

Aquí teniu un breu resum que us permetrà de fer-vos-en una idea:

 

Si voleu llegir les piulades en l’ordre cronològic correcte, us convidem a que xafardegeu aquest Storify que hem preparat: Apollo 11 en piulades…

Naturalment, us recomanem que no deixeu de navegar per la genial pàgina temàtica del mateix Smithsonian Air and Space Museum, Apollo 11: Commemorating the firsts human steps on the Moon, que per si mateixa bé valdria un article!

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: