Smartwatch: plataforma perfecta per a les apps de relacions socials

Rellotge intel·ligent (smartwatch). Imatge de Maurizio Pesce a Flickr sota llicència Creative Commons
Compartir

Entrar en un bar o una discoteca i que el teu rellotge et digui qui es troba dins del local.

Per ara, els rellotges intel·ligents (smartwatches) es limiten pràcticament a les notificacions de les apps de comunicacions instal·lades al nostre smartphone, com ara Hangouts, WhatsApp o el correu electrònic, la qual cosa és suficient per a un dispositiu amb una pantalla de poc més d’una o dues polzades, però no per al preu pel qual es venen aquestes petites meravelles.

És per això que molts posseïdors d’un smartwatch reclamen més aplicacions de diferents tipus i més usos per tal de maximitzar la seva inversió, així com els que no disposen encara d’un d’aquests dispositius, en molts casos demanen que puguin dur a terme un ventall més ampli de tasques per a considerar-ne l’adquisició.

Però, què es pot arribar a fer per a una pantalla tan petita i que sigui útil? Recordem que els rellotges intel·ligents treballen connectats als nostres telèfons intel·ligents, per la qual cosa comptem amb un potencial per trobar solucions de diversos tipus que portin informació i avisos del telèfon al rellotge.

Per exemple, les aplicacions de geoposicionament, que poden fer vibrar el rellotge quan hem de canviar de direcció o de via en un desplaçament, mostrant-nos mapes en miniatura de la zona amb indicacions.

Però unes de les aplicacions que es poden erigir com a tractores del fenomen smartwatch són les de relacions socials.

Què us semblaria entrar en un bar o discoteca i que el rellotge us indiqués els amics que s’hi troben i les persones que s’han interessat pel vostre perfil en una web de cites o contactes?

Aquestes aplicacions ja existeixen per als smartphones, però la majoria no disposa encara d’extensió en el rellotge intel·ligent, potser precisament perquè és una eina encara no massa estesa. Un bon exemple d’aquest tipus d’apps és Wanty, que facilita el conèixer gent tot anant de festa i que, de moment, es troba disponible per a l’àrea geogràfica de les comarques gironines.

Però tot i això, aquest argument és com un peix que es mossega la cua: no hi ha prou gent interessada i que es compri un smartwatch perquè no hi ha aplicacions, i no hi ha aplicacions perquè no hi ha prou massa de consumidors. Algú ha de trencar aquest cercle, i no seran els consumidors.

El servei online britànic de cerca de parelles eHarmony ja ha apostat per les plataformes Android Wear i Tizen (Samsung Gear S) per enviar notificacions de nous missatges rebuts en els comptes dels seus usuaris.

Però cal anar un pas més enllà, permetent no només rebre notificacions de missatges, sinó també d’un altre tipus, com les explicades de persones presents en el mateix local on entrem.

Això també podria tenir la seva vessant professional; ¿us imagineu anar a una convenció i veure quins dels vostres companys de feina o clients acudeixen a la mateixa conferència? O quins es troben en el mateix pavelló en el qual heu entrat?

I, tot això, en situacions en les que de vegades es complica treure el telèfon intel·ligent de la butxaca o, simplement, ens fa mandra fer-ho.

Fotografia de portada de Maurizio Pesce a Flickr sota llicència Creative Commons

Guillem Alsina
Etiquetes: