Tinder, sancionada per discriminar per edat en el preu

tinder-multada-per-discriminacio
Compartir

L’app de dating Tinder pagarà un total de 23 milions de dòlars a unes 230.000 persones que van presentar una demanda col·lectiva contra la companyia als EUA per discriminar amb un preu més elevat als usuaris d’un mínim de 30 anys, segons un acord extrajudicial difós el dissabte 26 de gener.

La demanda, presentada a l’abril de l’any passat en un jutjat de Califòrnia, acusava Tinder de “discriminar” als usuaris majors de 29 anys en cobrar-los el doble per subscriure’s als serveis de pagament Tinder Plus o Tinder Gold, que presenten alguns avantatges addicionals respecte al servei gratuït.

Una sanció de 23 M de dòlars

La companyia, amb seu a West Hollywood (Califòrnia), va justificar aquesta diferència de preus en assegurar que els adolescents i vintenaris – els que estan in their twenties– disposen de menys poder adquisitiu i necessiten preus més baixos per a usar el servei, però els demandants van considerar que constituïa un exercici de discriminació per edat.

Amb l’acord, cadascun dels 230.000 demandants rebrà automàticament 50 “Super Likes (una opció de pagament per a indicar molt d’interès a conèixer a una persona determinada a l’app), la qual cosa equivaldria a un desemborsament de 50 dòlars. Addicionalment, aquells demandants que ho sol·licitin de forma expressa podran optar a 25 dòlars en efectiu, el mateix valor en “Super Likes” addicionals o una subscripció d’un mes a Tinder Plus o Tinder Gold.

L’empresa també es va comprometre a deixar de cobrar diferents tarifes a diferents usuaris en funció de la seva edat, però això últim únicament en la circumscripció de Califòrnia. Les parts van estimar el cost de deixar de cobrar preus diferents a Califòrnia en 5,75 milions de dòlars, la qual cosa, sumada als 17,25 milions que haurà d’abonar per les altres compensacions, implicarà un cost total per a Tinder d’uns 23 milions de dòlars.

Etiquetes: