Twitter Alerts arriba a Espanya de la mà de la @policia

Compartir

Avui dimarts Twitter Espanya ha fet oficial Twitter Alerts, un nou sistema d’alertes al servei dels cossos de seguretat de l’Estat i que s’activa en cas d’emergències, desastres naturals o en aquells moments de crisi en què altres canals de comunicació no estan operatius.

En els últims anys, institucions i organitzacions han utilitzat aquesta xarxa social com a eina de comunicació en casos extrems, com d’huracà Sandy, el tsunami de Japó, l’atemptat de Boston, l’accident de Santiago i un llarg etcètera.

El programa de Twitter Alerts està disponible per a institucions locals, nacionals i internacionals. Per exemple, els cossos de seguretat ciutadana, la policia, cossos d’emergència, governs, ONG’s,..En aquest cas, la inauguració d’aquest servei a Espanya s’ha fet amb la Policia Nacional (@policia), el cos de seguretat nacional més seguit del món, amb gairebé 1 milió de seguidors i un referent mundial en l’ús de les xarxes socials.

Com a usuaris de Twitter és necessari subscriure’s al servei a l’enllaç www.twitter.com/policia/alerts i triar l’opció que més ens interessi. A continuació es pot veure un exemple ja utilitzat als Estats Units en una altra pàgina similar. D’aquesta manera, quan la @policia, en aquest cas, emeti un avís especial, ho rebrem en els nostres smartphones en forma de notificació push, o bé en forma de SMS. També ho podrem veure en el timeline en forma de tweet especial, senyalitzat amb la icona d’una campana taronja.

ALERTS

La Policia Nacional és la primera entitat espanyola a comptar amb aquesta eina en els seus protocols d’actuació de grans emergències. La seva activació serà decidida pel director general, la Direcció Adjunta Operativa o la Secretaria d’Estat de Seguretat, segons criteris d’utilitat general, rellevància i màxima difusió. I està limitada a la comunicació de situacions de crisi, emergències o desastres naturals. S’espera que poc a poc diverses institucions i governs s’afegeixin a aquesta iniciativa, com el govern de Catalunya, un referent en la gestió de les noves tecnologies i les xarxes socials.

Aquest sistema ja ha donat els primers resultats en diverses situacions d’emergència als Estats Units i des de Twitter esperen que sigui una eina útil per la població i un extra per la xarxa social.

Últimes entrades de Arnau Sanz Ardanuy (Veure'ls tots)
Etiquetes: