Twitter està provant integració directa amb Whatsapp

Compartir

Sembla que Twitter està de reformes, ja que la xarxa social està afegint constantment noves funcionalitats i canvis tant en les seves aplicacions mòbils com en la versió web. Fa unes setmanes vam explicar l’arribada dels GIFs, un nou model de retweets i la possible eliminació de les mencions. Aquests dies hem pogut veure indicis que apunten que Twitter està provant un botó dedicat a compartir piulades directament a Whatsapp, l’aplicació de missatgeria instantània més utilitzada.

Unes captures de pantalla, majoritàriament d’usuaris de l’Índia, van ser compartides per mostrar l’experiment de la xarxa amb l’aplicació, especialment els que utilitzen sistema operatiu Android. Es desconeix la quantitat de persones que tenen accés a aquesta opció, així com tampoc se sap si Twitter voldrà provar aquesta característica en altres mercats.

thumb

Aquesta integració resulta com a mínim curiosa, tenint en compte que WhatsApp és propietat de Facebook des de fa pocs mesos, però també és cert que suposaria un reconeixement a la difusió dels continguts a la xarxa de microblogging, el que contribuiria al creixement de Twitter. Per Whatsapp pot ser una bona jugada, ja que Índia és una de les regions on s’està registrant un major creixement, i aquesta estratègia augmentaria la popularització de l’aplicació de missatgeria.

Fa uns mesos Jan Koum, CEO de WhatsApp, va comentar que l’Índia havia estat una de les regions on estan creixent més, de manera que si Twitter també vol augmentar la seva popularitat tindria sentit una col·laboració entre ambdues empreses, tot i que de moment cap de les dues companyies ha comunicat res al respecte.

Les imatges mostren que en alguns casos apareix una icona de WhatsApp a la part superior de la pantalla, al costat de la lupa de cerca, mentre que en altres imatges el botó per compartir està al final de la piulada. Lectors d’ycom han informat que també disposen d’aquesta opció i altres han vist el botó en captures de pantalla d’altres usuaris catalans.

Actualment, compartir una piulada o perfil a Whatsapp no resulta ni pràctic ni visualment atractiu, ja que queda en anglès i únicament amb l’enllaç, sense la possibilitat de personalitzar el missatge. Us agrada la idea? Esperem els vostres comentaris.

Últimes entrades de Arnau Sanz Ardanuy (Veure'ls tots)
Etiquetes: