Twitter podria eliminar els retweets i ara permet copiar un tuit dins d’un altre

Compartir

Algun directiu i alt càrrec de la xarxa de microblogging ha manifestat en alguna ocasió que els retweets “ja estan caducats” i que resulta confós per a molts usuaris, sobretot els nous. Fins i tot també s’ha escoltat que no agrada el símbol @, i també podria acabant desapareixent. De fet, en algunes versions beta de les apps per a mòbils ja hem pogut veure canvis en aquest sentit. Tal i com vam explicar en aquest article, Twitter vol deixar el timeline més net i ordenat que ara. Un rumor apunta a que “retweet” passaria a dir-se “compartir”, un canvi de nom que significa moltes coses.

Sembla ser que l’estratègia és atreure usuaris de Facebook, i així ho demostren les últimes novetats recents, com la pujada de mini àlbums, etiquetar usuaris en una fotografia, el disseny similar amb la foto de portada, etcètera. Volen adaptar la terminologia per fer-ho més senzill i d’acord amb les altres grans plataformes socials. Això per una banda podria facilitat l’accés de nous usuaris, però per contra segur que no agrada als usuaris veterans de la xarxa, ja que el retweet és una peça fonamental i senyal d’identitat.

En aquest sentit aquests dies estem veient una novetat que justifica encara més els rumors que expliquem. I és que ara els tweets es poden compartir en els propis tweets. De la mateixa manera que quan comparteixes una foto a Twitter, si enllacem un tweet dintre un altre tweet, aquest apareix com les imatges, però si cliquem ens porta cap al tweet compartit. En realitat, és com quan veiem tweets incrustats en una pàgina web. Així ho vaig explicar el passat 28 de maig en una primera fase beta que vaig poder tastar. Això és un tweet incrustat a ycom d’un tweet amb una captura de pantalla d’un tweet incrustat en un tweet.

Potser aquesta nova funcionalitat no és més que una curiositat que s’afegeix a les característiques de la xarxa, o bé l’inici del que acabem d’explicar. En qualsevol cas, la nova opció pinta bé i és benvinguda.

Últimes entrades de Arnau Sanz Ardanuy (Veure'ls tots)
Etiquetes: