Twitter restableix les contrasenyes de milions d’usuaris

Compartir

A causa d’un problema tècnic, Twitter ha restablert les contrasenyes de multitud d’usuaris sense permís. Molts usuaris es van queixar durant dilluns i avui dimarts d’un missatge en què se’ls informava que els seus comptes podrien haver estat compromesos (hackejats) i que havien de crear una nova contrasenya. També ens heu fet arribar aquest problema a través de les xarxes socials d’ycom.

Una dada curiosa sobre aquesta circumstància és que molts usuaris després d’introduir la nova contrasenya rebien un altre missatge de caducitat, però la xarxa social ja ha explicat que ha estat un problema i que en principi ja està solucionat.

Jim Prosser, portaveu de Twitter, no ha revelat quants usuaris s’han vist afectats per l’error, només ha demanat disculpes i ha assenyalat que les contrasenyes no han estat hackejades per ningú.

Aquesta ronda de correus electrònics enviats per Twitter ha arribat amb una advertència que deia: “Twitter creu que el seu compte pot haver estat hackejat per un lloc web o servei no associat amb la xarxa social”. I afegeix: “Hem restablert la contrasenya per evitar l’accés al seu compte.”

Després de la investigació realitzada, la xarxa social ha dit que els correus es van enviar per un error del sistema, i malgrat que no hi havia amenaça, els usuaris que han rebut els correus hauran igualment de restablir les seves contrasenyes.

L’any passat, uns correus electrònics similars van ser enviats per un atac real. Les contrasenyes de prop de 250.000 usuaris van ser robades, així com els noms d’usuari, correus electrònics i altres dades. Aquest cop sembla que no ha estat així.

Si voleu comentar la vostra experiència o necessiteu ajuda amb aquest tema, siusplau, deixeu un comentari.

Últimes entrades de Arnau Sanz Ardanuy (Veure'ls tots)
Etiquetes: