WhatsApp Gold i el vídeo Martinelli 

whatsapp-gold-video-martinelli
Compartir

WhatsApp s’ha convertit en una de les plataformes favorites per a difondre tant fake news com boles o rumors. Amb més de 1.500 milions d’usuaris a la seva esquena, l’app de missatgeria instantània de Mark Zuckerberg ha heretat el testimoni de serveis de correus electrònics com Hotmail a l’hora de propagar missatges que tenen com a objectiu estafar o espantar a la societat.

Les boles que no t’has de creure!

Un dels últims rumors (o boles, col·loquialment dits) que s’està propagant ràpidament per la plataforma de missatgeria instantània és el relacionat amb WhatsApp Gold i el vídeo Martinelli. Un fals rumor que alerta sobre l’arribada d’una espècie de WhatsApp premium replet de grans novetats i un suposat virus que arriba al teu telèfon mòbil per a destruir-lo. Compte, no el difonguis!

Segons explica aquest missatge, la ràdio ha parlat sobre WhatsApp Gold i el perill d’un vídeo conegut com a Martinelli que podria arribar al teu telèfon. Un vídeo sota el qual s’amaga un virus que destrossarà el teu telèfon mòbil per complet:

“Entrarà en el teu telèfon i res del que facis l’arreglarà”. Per aquesta mateixa raó, el missatge insta al receptor que mai obri aquest vídeo”.

Aquest tipus de frau es repeteix cíclicament a WhatsApp. Hi ha algunes cadenes que desapareixen durant un temps i després tornen a comptar amb la ingenuïtat dels nous usuaris, menys previnguts dels qui usen l’aplicació des de fa anys. El vídeo Martinelli, la bola del vídeo que amenaçaria amb destruir el telèfon, potser és el més famós.

Com identificar boles a WhatsApp

A continuació, i després de demanar al receptor que reenvïi el missatge a terceres persones perquè no caiguin en el parany, el missatge informa d’un segon virus, aquesta vegada relacionat amb WhatsApp Gold:

Si reps un missatge per a actualitzar WhatsApp Gold, No l’obris! Acaben d’anunciar que el virus és gratis. Reenvia-ho a tothom”.

No obstant això, cap d’aquests advertiments és real. Ni existeix WhatsApp Gold, ni hi ha un vídeo circulant per la plataforma de missatgeria instantània que compromet l’estat del teu telèfon mòbil. Per a detectar-lo, i detectar tota mena de boles, tan sols has de fixar-te en com està escrit el missatge en qüestió. En aquest cas, el text manca de concordança i és un xic confús.

Si has rebut un missatge d’aquestes característiques, i no saps si pot ser real o no, consulta en els diferents mitjans o en plataformes com ara l’OSI (Oficina de Seguretat de l’Internauta) per a descobrir si és real.

Para esment a l’ortografia, no alertis a tercers i no comparteixis el missatge tret que estiguis completament segur que és real!

Etiquetes: