Lluita contra els perfils falsos i la difusió massiva: WhatsApp elimina dos milions de comptes al mes

WhatsApp elimina dos milions de comptes al mes
Compartir

WhatsApp elimina mensualment prop de dos milions de comptes, entre comptes falses, automatitzades i que mostren comportaments no apropiats, amb l’objectiu de combatre la desinformació i els continguts no permesos.

La companyia tecnològica ha desenvolupat una eina basada en l’aprenentatge automàtic amb la qual identifica i elimina comptes amb continguts no apropiats segons els seus termes d’ús, segons recull VentureBeat, a partir de la informació obtinguda en una trobada amb la premsa a Nova Delhi (Índia).

L’eliminació de comptes automatitzades o amb múltiples perfils que busquen distribuir desinformació o tenen un comportament no adequat es pot realitzar en qualsevol estadi, és a dir, tant en el període de registre, com durant l’enviament de missatges o després de les denúncies d’altres usuaris.

L’eina de WhatsApp, però, aconsegueix identificar el 20 per cent d’aquest tipus de comptes ja només a l’estadi de registre, com ha destacat l’enginyer de programari a WhatsApp, Matt Jones. En total, al mes, la companyia elimina prop de dos milions de comptes de WhatsApp, de les quals, el 75 per cent són identificades per l’eina d’aprenentatge automàtic.

Etiquetes: