YouTube serà completament gratuït el 2020

YouTube Originals
Compartir

YouTube s’està preparant per canviar la seva estratègia i fer una aposta definitiva per contingut gratuït amb anuncis. Segons van informar a principis de setmana The Hollywood Reporter i la revista Variety – i ha confirmat Google -, YouTube Premium i els continguts anomenats YouTube Originals (aquells produïts per la mateixa plataforma) deixaran de ser de pagament.

La redirecció del negoci començarà a produir-se l’any vinent, però no seria del tot definitiva fins al 2020. Serà llavors quan tots els continguts de YouTube Originals estaran disponibles de manera gratuïta per als prop de 2.000 milions d’usuaris mensuals de la plataforma.

Una competència brutal: Netflix, Amazon, Hulu…

L’any 2015, YouTube va posar en marxa YouTube Red, un servei per subscripció que oferia contingut original i exclusiu (ara s’havia transformat en YouTube Premium). Amb el pas del temps, la plataforma va ampliar el catàleg – més enllà dels youtubers més populars – amb contingut del sector cinematogràfic i de l’espectacle amb noms com Ellen DeGeneres, Kevin Hart, Katy Perry, Demi Lovato i molts d’altres.

El moviment de tornar a posar tot el contingut gratuït no significa l’extinció completa d’aquest servei per subscripció: els usuaris podran seguir pagant-lo per a eliminar els anuncis (justament els que posarà YouTube perquè els vídeos siguin gratuïts), gaudir de funcionalitats com la descàrrega de “vídeos sense connexió” i tenir accés a avançaments exclusius.

Sembla, doncs, que la competència ha “aixafat” definitivament les expectatives de YouTube, qui comptava amb un pressupost molt menor que el dels com Netflix, Amazon i Hulu, i l’ha fet decidir que intentar imitar el model de negoci d’aquests no és el que més li convé.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: