10 coses que esperem de Google I/O 2014

Compartir

Avui dimecres 25 de juny comença l’esdeveniment anual més important de Google, que se celebrarà, igual que en les sis edicions anteriors, a San Francisco. En principi està enfocat per a desenvolupadors, però la companyia aprofita per presentar la majoria de les novetats de l’any i fer un repàs a l’exercici anterior.

Durant les últimes setmanes Google ja ha protagonitzat diverses notícies relacionades amb aquest esdeveniment, i tot i que hi ha un calendari on es pot intuir algunes de les novetats, no se sap quasi res. Per això els rumors i les especulacions són protagonistes hores abans. Hem fet un repàs de les 10 coses més importants que esperem trobar-nos durant aquests dos dies que dura Google I/O 2014:

Nova versió Android: fa tot just un parell de setmanes Google llançava Android 4.4.3 amb una correcció de seguretat en forma de versió 4.4.4. Al principi podríem pensar que tot acabaria aquí, però Google ha programat un esdeveniment de 45 minuts dedicats exclusivament a novetats sobre el sistema operatiu. No sabem si anunciaran futures versions o simplement es limitaran a explicar les recentment presentades.

Android Wear: fa uns mesos Google va presentar el sistema operatiu Android adaptat pels ja coneguts wereables, però ho va fer en una petita conferència i sense explicar detalls. No serà cap secret però de ben segur que la companyia invertirà moltes hores per explicar-ho bé.

TAMBÉ: Arriben els primers smartwatches amb Android Wear

Youtube Music: una altra de les novetats que s’espera per a l’esdeveniment d’aquest any és “Youtube Music Pass”, un servei Premium similar a Spotify per escoltar cançons sense publicitat. Aquest servei estaria integrat amb Google Play Music i podria aportar alguna cosa que portem esperant des de fa temps: escoltar cançons en segon pla.

Project Hera: els rumors apunten a un servei per aconseguir la completa sincronització de Chrome amb Google Search, així com una major integració i disseny entre totes les apps i l’ecosistema Android.

Project-Hera-header-466x262

Project ARA: és un projecte que podria canviar el mercat dels smartphones per complet. Consisteix en portar el concepte de l’ordinador clàssic als petits dispositius, podent crear un mòbil totalment personalitzant gràcies a diferents mòduls, com per exemple el GPS, la bateria, la càmera, etcètera. El passat mes d’abril es va celebrar la primera conferència i es va anunciar que a principis de gener del 2015 es comercialitzarien els primers productes.

modules-2c0eb8041cc01b1ba957cc255190c4e7

Nexus 9: aquests dies ha sortit a la llum el rumor d’una tablet anomenada Nexus 9, de 8.9 polzades i fabricada per HTC. Tampoc podem descartar una nova generació de Nexus 7, com ja va passar els anys 2012 i 2013.

gsmarena_001

Google Car: fa unes setmanes Google ens sorprenia amb el primer prototip de cotxe autoconduit i fabricat per la mateixa companyia. Aquests vehicles podran assumir per complet la càrregues de la conducció, amb els conseqüents avantatges que això implicaria. Durant la conferència es parlarà d’això i altres coses relacionades amb les cases intel·ligents i 2.0, també anomenades smarthomes.

Android TV: segons els últims rumors Google podria treure una versió per SmartTV del seu sistema operatiu Android. Aquest servei passaria a substituir Google TV, l’altre servei que actualment fa de programari aplicatiu i que funciona des del 2010 sense gaire èxit.

Philips_Android_TV_Play_store

Google Glass: ara fa dos anys que coneixem aquest gadget, però no en profunditat. És hora de conèixer més a fons el present i el futur d’aquest producte que, tot i ja està disponible als Estats Units i el Regne Unit, no ha estat oficialment presentat.

Google_Glass_Explorer_Edition

Project TANGO: pot significar una revolució per a desenvolupadors, la integració d’una funció veritablement útil i increïble. Es tracta d’un projecte en fase beta per incorporar sensors als smartphones per realitzar fotos i poder mesurar un entorn en 3D, a partir del sistema Kinnect. Tenim poques notícies i encara està desenvolupant-se per Google, però és probable que ens expliquin alguna cosa més aquests dies.

Últimes entrades de Arnau Sanz Ardanuy (Veure'ls tots)
Etiquetes: