10 trucs de Whatsapp que segurament no coneixies

Compartir

WhatsApp s’ha convertit en una de les principals formes en què molts ens comuniquem diàriament, i superant els 400 milions d’usuaris s’ha convertit en l’aplicació de missatgeria més utilitzada del món.

És probable que si estàs llegint aquest article tinguis WhatsApp, però, ja coneixes totes les seves funcions? En aquest article us volem explicar alguns secrets que molts usuaris no coneixen i encara que no són res de l’altre món poden ser de gran ajuda. Cal tenir en compte que no totes les opcions estan disponibles per a tothom, depenent del sistema operatiu i també de la versió instal·lada.

1 . Enviar l’historial de converses per correu

Per activar aquesta opció heu d’anar a la conversa, clicar el botó de menú i seleccionar “enviar xat per correu”. Els usuaris que utilitzin iOS ho han de fer des del menú i després escollir la conversa. També es poden adjuntar els arxius com fotos o vídeos.

2 . Evitar que vegin la nostra última connexió

Un dels avantatges o desavantatges, depèn de com es miri, és l’opció de saber l’última connexió d’un contacte. Els usuaris d’iOS poden desactivar aquesta característica a “configuració” i “avançat”. WhatsApp informa que la desactivació pot trigar fins a 24 hores i que cal esperar el mateix per tornar-la a activar. Els usuaris d’Android de moment no tenen aquesta opció però es pot utilitzar un firewall com Droidwall en el qual pots retirar Internet a l’aplicació i continuar utilitzant el mòbil amb connexió a les altres aplicacions sense problemes.

3 . Desactivar que les imatges i vídeos que ens envien es guardin automàticament

Per defecte Whatsapp emmagatzema les fotos i vídeos amb les altres que tenim al mòbil, el que provoca que es barregin els continguts. Per treure-ho és tan fàcil com activar/desactivar l’opció a “configuració del xat”.

4 . Eliminar definitivament un compte

Activar un servei de WhatsApp amb un número de telèfon, tinguem o no l’aplicació instal·lada, implica que els altres usuaris vegin que som usuaris d’aquesta app. És possible donar-se de baixa i borrar el compte. Quan eliminem Whatsapp no s’esborraran les converses, les fotos, les dades o els grups. Per fer-ho hem d’anar a “configuració”, “informació del compte” i “eliminar compte”.

5 . Fer una còpia de seguretat de les converses

Les còpies de seguretat es fan diàriament a les 4 del matí i no tots les versions el tenen per defecte. Si no és el cas i les teves converses són importants, el millor és que vagis a “configuració”, “configuració del xat” i “guardar converses”.

6 . Crear accessos directes a converses

Un dels avantatges d’Android és poder utilitzar widgets (ginys) i personalitzar la pantalla d’inici. Si ets un addicte a Whatsapp o bé tens un contacte/grup en el que necessites estar pendent les 24 hores, pots crear un accés directe. Només cal obrir els ajustos en una conversa i clicar a “crear accés directe”.

7 . Més emoticones

WhatsApp et proporciona un pack d’icones molt variats, però mai tindrem suficient. Només per a usuaris d’iOS, podem descarregar aplicacions que complementen les que vénen per defecte. Els usuaris dels altres sistemes operatius els poden veure i copiar, però no descarregar.

8 . Eliminar, bloquejar i amagar

És ben sabut que es poden bloquejar els contactes si anem a “configuració” del contacte. Però també hi ha l’opció d’eliminar completament un usuari. Per fer això cal eliminar el contacte de l’agenda del telèfon. Si un contacte et molesta també pots ocultar-ho a “configuració”, “contactes” i en l’apartat “mostrar tots” pots seleccionar qui no vols veure.

9 . Amagar una imatge dins d’una altra

Heu vist mai com un dels vostres contactes us envia una imatge i en obrir-la apareix una altra? L’explicació està en aplicacions de tercers com magiapp, que modifica el format en petit d’una imatge. En les últimes versions de Whatsapp aquestes aplicacions estan bloquejades però encara es poden utilitzar/obrir en molts casos.

10. Canviar el número del compte

Si ens canviem el número del telèfon, hi ha una manera per migrar les converses, els grups i la configuració. Per fer-ho hem d’entrar a “configuració”, “compte” i “canviar el número”.

Últimes entrades de Arnau Sanz Ardanuy (Veure'ls tots)
Etiquetes: