4 Years From Now: connectant startups

4YFN
Compartir

Amb l’entrada en el nou any ja ens preparem per una nova edició de Mobile World Congress. I en els últims 3 anys no ha vingut sola: també tenim el congres 4 Years From Now, el punt de trobada de la creixent comunitat de start-ups tecnològiques a nivell global. Del 22 al 24 de febrer, les activitats del 4YFN es realitzaran al Hall 8 de les instal·lacions de la Fira de Barcelona a Montjuïc. El 25 de febrer l’activitat es desenvoluparà al recite de la Fira de Barcelona a Gran Via.

Avui hem anat a la presentació d’aquesta nova edició, 4YFN 2016, on hem trobat les novetats que ens esperen, però també un resum de l’ecosistema d’emprenedoria a Barcelona, que es troba en una època de gran creixement.

Enguany l’espai de presentació i d’activitat s’ha duplicat i es concentra en tres eixos: Disrupted by Mobile, els reptes als què s’enfronta la industria tradicional cap a la transformació provocada per les tecnologies mòbils, IoT (Internet de les Coses), dinàmiques, conferencies i ponències sobre wearables, llars conectades, dissenys de productes digitals, nous dispositius, impressió 3D i tot el que estigui relacionat amb la connectivitat de les coses i la interacció humana amb l’objecte físic, i Digital Media, una jornada dedicada a les noves formes d’explorar, generar i consumir continguts.

També en destaquen les sessions de Founders&Investors com a punt de trobada entre les start-ups i els inversors, dins del GSMA Mobile World Congress. Aquest any hi ha més espai i noves opcions pels emprenedors i inversors, per tal de descobrir projectes i accelerar el seu desenvolupament. A més, per ajudar la trobada de fiançament, s’ha constituït una comunitat d’inversors dirigida per fomentar les oportunitats de negoci a la industria digital.

Una altra nova dinàmica aquest any és Pitch the Press, dissenyada per fomentar la interacció entre emprenedors, start-ups i periodistes. En aquest entorn es generaran reunions entre periodistes i emprenedors en un format semblant a les sessions Founders&Investors: els emprenedors realitzaran breus presentacions, de 4 minuts, davant d’un periodista.

És important saber que aquesta iniciativa ha arribat a tenir ressò a nivell global, i aquest any vindran start-ups de tots els continents. Això ajuda l’ecosistema local a tenir encara més ressó en el món tecnològic internacional. També el panell de ponents amb el qual compta el 4YFN és de referencia internacional en el món de l’emprenedoria, la innovació i la tecnologia: Rich Miner, Google Ventures Cofounder; Marcus Weldon, Alcatel-Lucent CTO; Mark Shuttleworth, Ubuntu Founder; Werner Vogels, Amazon CTO, Zack Weisfeld, Microsoft Ventures General Manager, etc.

Hi ha més novetats i més activitats, demostracions, concursos, exposicions i reptes que trobarem a 4YFN, que s’ha convertit en una cita imprescindible al calendari tecnològic europeu i internacional. El millor lloc per descobrir la innovació i la tecnologia del futur.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: