Un 60% de les persones amb discapacitat utilitza apps per millorar  la seva vida diària

Compartir

L’Informe Tecnologia i Discapacitat explica que les persones amb discapacitat visual són les que més utilitzen les aplicacions  (77%), seguides de les quals tenen discapacitat auditiva (73%), física (65%) i intel·lectual (50%). 

 

Aquest 15 de juliol se celebra Dia Internacional de les Tecnologies Apropiades, és a dir, el dia de les aplicacions destinades facilitar el dia a dia de les persones i a resoldre problemes. Són aquelles aplicacions que paren atenció especial a criteris ètics, culturals, socials i econòmics de la comunitat a la qual donen servei.

 

Amb l’objectiu d’analitzar l’impacte que tenen les noves tecnologies en la vida quotidiana i la inclusió de les persones amb discapacitat la Fundació Adecco i Keysight Technologies Spain presenten l’Informe Tecnologia i Discapacitat per sisè any consecutiu.

 

Segons aquest informe, que ha extret les seves dades d’una enquesta feta a 300 persones amb discapacitat, un 60% de les persones amb discapacitat són usuaris d’aplicacions específiques, i d’aquestes les persones amb discapacitat visual són les que més les utilitzen (77%), seguides de les quals tenen discapacitat auditiva (73%), física (65%) i intel·lectual (50%).

 

Aquest tipus d’aplicacions destinades a fer més còmoda la vida quotidiana dels seus usuaris, san convertit en aliades per les persones amb discapacitat, permetent que normalitzin molts aspectes de la seva vida. Es tracta d’aquelles que, per exemple, permeten comunicar-se i manejar els dispositius mòbils en igualtat de condicions a les persones amb discapacitats sensorials, denunciar la violació d’un dret, trobar un aparcament accessible o possibilitar a les famílies localitzar a una persona amb discapacitat intel·lectual i assegurar-se que està bé.

 

Algunes de les aplicacions més habituals que els enquestats han esmentat en les seves respostes són, per exemple, Siri, l’ajudant virtual dels usuaris d’Apple, Pedius, que permet a les persones sordes realitzar trucades telefòniques a nombres fixos i mòbils, Disabled Park, per trobar aparcament i zones turístiques habilitades de la ciutat per a persones amb mobilitat reduïda, i Pictogramas.es., per potenciar la comunicació amb persones amb discapacitat intel·lectual.

 

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: