9 consells per millorar el rendiment de l’iPad

Fotografia de Mitch Bennett a Flickr sota llicència Creative Commons
Compartir

Expliquem com treballar millor amb un dels dispositius més populars del mercat.

Imatge de portada de Mitch Bennett a Flickr sota llicència Creative Commons

És el tablet de referència, el primer que es va llançar comercialment, el més conegut i emprat. I és probable que, amb l’arribada de l’estiu i la caloreta que convida a traslladar les activitats tant professional com d’oci a l’exterior, els qui en teniu un, el comenceu a fer servir més a fora de casa o del despatx que a dins.

Però el problema és que l’ús a l’exterior augmenta els perills i les tensions que pateix la tauleta tàctil. És per això que la marca SilverHT, dissenyadora i fabricant de complements per a l’iPad entre altres dispositius mòbils, ens dóna nou consells per treballar de manera més segura amb el nostre iPad:

9. Protegir-lo amb una funda

Hauríem de mirar d’escollir una funda que no només sigui bonica si parlem d’estètica, sinó que també protegeixi el dispositiu. SilverHT ens recomana que pugui proporcionar un angle de visió multiajustable, que disposi de tanca de seguretat antiobertura, i que pugui activar el mode de repòs.

Naturalment, les noves fundes de SilverHT compleixen amb aquestes premisses.

8. Desinstal·la les apps que no fas servir

Perquè ocupen lloc i necessiten recursos que acaben gastant energia. Potser aquella app la vas instal·lar en algun moment pensant que la faries servir molt… i d’això ja en fa un any i no l’has tornat a obrir. Però està allà, i pot ser que tingui processos en funcionament en background que provoquin una mínima despesa de recursos però que, afegida a altres apps en situació semblant, ens permetran, un cop desinstal·lades, que l’iPad sigui més ràpid i li duri una mica més la bateria, per poc que sigui.

7. Optimitza la recepció del correu electrònic

És una de les eines que més emprem (si no directament la que més) i, per això, cal optimitzar-ne bé. Podem programar alertes per a què ens avisi explícitament dels missatges procedents dels interlocutors que més ens interessin, deixant de banda la resta i, així, optimitzarem també el nostre temps.

6. Optimitza les notificacions

Cal reconèixer que, a vegades, molesten més que no pas fan servei. Per exemple, molts de nosaltres tenim les notificacions dels grups de WhatsApp silenciades per a què no ens molestin gaire.

Si silenciem les notificacions més “inútils”, aquelles que no requereixen una acció immediata, serem més eficients en la nostra feina amb l’iPad i conservarem més la bateria en no haver-lo de mirar tan sovint.

5. Desactivar Spotlight

La velocitat d’execució del teu iPad augmentarà en gran mesura, ja que aquest sistema d’indexació i cerca carrega molt l’iPad i, de fet, el mateix es pot dir del Mac OS X.

4. Actualitza l’iOS

Les versions més noves del sistema operatiu optimitzen el seu rendiment també per als dispositius antics. No us oblideu de mirar el consell número 5.

3. Tingues l’iPad net de continguts

Si hi tens moltes fotos que ja no veus tan sovint, o documents que ja no necessites, treu-los de la memòria; el sistema i el programari correran més fluidament a l’aparell.

Per tal de no perdre res, el que hauries de fer és treure els fitxers que ja no necessites a una memòria externa o al teu ordinador.

2. Un teclat et fa la vida més còmoda

I és més pràctic d’usar si ens passem molta estona picant text al nostre iPad que no pas el teclat virtual incorporat al sistema, que ens serà indicat per a un ús ocasional.

A més, ens permetrà treballar en una postura més ergonòmica si parlem d’una funda amb teclat incorporat.

1. De tant en tant, restaura l’iPad a la configuració inicial

Tornar a començar et permet millorar en gran mesura el rendiment a canvi d’una tarda fent còpia de seguretat de tot i una altra ressetejant el dispositiu i tornant-lo a configurar. Un cop l’any, val la pena fer-ho…

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: