9 de setembre: veurem un nou iPhone?

Invitació que Apple ha fet arribar a la premsa
Compartir

Apple ha confirmat esdeveniment per a aquell dia però, com de costum, sense especificar-ne el contingut.

Setembre és un dels mesos que tots els seguidors de la companyia de la poma mossegada tenen marcat en els seus calendaris, car un dels seus dies és l’escollit per Apple per fer-hi una presentació i, els darrers tres anys, aquesta presentació ha inclòs el nou model del seu smartphone, el famós iPhone.

No és l’única pista que tenim de les intencions de la companyia de Cupertino; aquest proper dimecres dia 9 -data en la qual s’ha convocat a la premsa per a la celebració de l’esdeveniment- farà exactament un any des de la presentació del darrer model de l’iPhone, el 6, el qual va venir acompanyat del 6 Plus, de mides més grans (un tipus “phablet”).

També ens poden orientar els comunicats d’altres companyies sobre productes relatius als futurs nous iPhone, com és el cas de Goldgenie, fabricant de productes tecnològics de luxe, que avui mateix comença a acceptar comandes per a les seves fundes en or per al futur nou model de smartphone d’Apple.

Evidentment, entre acceptar la comanda i materialitzar la funda hi ha tot un món, i podria ser fins i tot que la companyia acceptés reserves sense conèixer encara les mides del futur terminal, però… és possible que, pel cap baix, aquesta companyia sàpiga amb seguretat quan serà presentat el nou terminal?

No us heu preguntat mai com és que quan surt un nou iPhone al mercat, els fabricants de complements treuen tan ràpidament nous accessoris preparats per al nou dispositiu? Senzill: és plausible pensar que Apple els doni certa informació de manera privada, per tal de sortir amb un ecosistema ben ple d’extres, un dels punts que fan atractiu el terminal.

Com podria ser el nou iPhone?

Evidentment, no hi ha informacions certes al respecte, només rumors, presumptes filtracions i indicis que han fet públics alguns llocs web nord-americans.

Per començar, el nom que li atorga tothom és el d’iPhone 6S, i tot i que hi ha publicacions que parlen una altra vegada de dos models de telèfon diferenciats per la mida de pantalla (com en les dues darreres generacions) d’altres parlen tan sols d’una única mida, la qual vindria a complementar els existents iPhone 6 i 6 Plus.

S’apunta a una millora de les càmeres de fotos/vídeo, en especial la davantera (moviment degut a la moda dels selfies?); capacitats d’emmagatzematge a partir dels 16 GB per a uns, 32 per a d’altres; fons de pantalla de bloqueig animats a l’estil dels que podem trobar a l’Apple Watch; un nou color rosat per a la carcassa i, també, una implementació de la pantalla Force Touch que beu de les noves pantalles dels nous MacBook.

El que no s’espera o no s’ha comentat entre els cenacles de rumorologia de la xarxa de xarxes, és un canvi estètic substancial respecte als models inmediatament predecessors d’aquest suposat nou iPhone, pel que podríem veure una línia continuista per part de la companyia de la poma en aquest aspecte.

El compte enrere per a la presentació d’Apple ha començat.

Guillem Alsina
Etiquetes: