Les 9 millors característiques d’iOS 11 de les que Apple no va parlar al WWDC

Compartir

Apple va presentar el passat dilluns 5 de juny quines seran les novetats de la marca de la poma per aquest 2017, va presentar les noves línies dels equips Mac, l’aposta de l’empresa amb la realitat virtual i les principals novetats del sistema operatiu Mac OS i iOS en les seves noves iteracions. Tot i així l’empresa va passar per alt 9 funcionalitats que nosaltres creiem molt interessants, us expliquem:

Escriure a Siri

Amb la nova versió del sistema operatiu per fi serà possible fer servir l’assistent virtual Siri no solament fent ús de la nostra veu sinó que també ens hi podrem comunicar per escrit. Una gran noticia per als que no ens agrada parlar sols en públic.

QR natiu

Ja fa temps que disposem d’aplicacions de tercers a iOS per llegir imatges QR però encara no disposem d’una eina nativa per aquesta funció, amb l’arribada d’iOS 11 podrem consultar imatges QR sense haver de fer ús d’aplicacions de tercers una vegada l’any que necessitem consultar un QR.

 

Mode d’una sola mà

Aquesta funcionalitat ens permetrà fer ús del telèfon amb una sola mà, molt pràctic sobretot si fem servir un iPhone 6/6s/7 Plus. Durant la presentació Apple no va donar gaire informació sobre en que consistia aquesta característica, però tot apunta a que permetria moure el teclat a un cantó de la pantalla o a posar-lo en forma d’arc per tal de poder fer servir el teclat amb una sola mà, no és el primer intent d’Apple per facilitar l’ús del telèfon amb una sola mà des de ja fa un temps si toquem dos cops el botó inici tots els elements de la pantalla baixen fins a la meitat per facilitar-ne l’ús amb una sola mà.

 

Gravació de pantalla

Com ja ha introduït Samsung a la seva família Galaxy, Apple també ha introduït de manera nativa la possibilitat de gravar el que passa en pantalla en vídeo. Fina ara l’única possibilitat que oferia Apple era la de fer captura de pantalla pressionant simultàniament el botó d’inici i el de bloqueig del dispositiu.

 

Millores en les captures de pantalla

Ara al realitzar una captura de pantalla, per poder visualitzar-la o editar-la em d’obrir la galeria d’imatges. Amb la nova versió d’iOS Apple ens permet que només fer la captura de pantalla la visualitzem i l’editem si volem, a més, incorporarà una seguit d’eina per realçar els elements que ens interessin de la captura.

 

Redisseny de l’aplicació de Podcastes

Al igual que farà amb l’App Store, Apple també redissenyarà la seva aplicació de podcasts.

 

3D Touch per Safari

El navegador per defecte d’iOS ara permetrà obrir, tancar i gestionar les diferents pestanyes obertes fent ús de la tecnologia 3D Touch.

 

Més funcionalitats per 3D Touch

Apple augmentarà el ventall de possibilitats per 3d touch, ara prement sobre un element, com una imatge, una paraula o una frase podrem consultar el seu significat, fer una cerca a internet o compartir-la a través d’altres aplicacions.

 

Informació sobre els teus vols

És un assumpte con ja fa temps que l’assistent de Google es capaç d’informar-te sobre els teus vols mitjançant comandes de veu, tot i així fins la pròxima versió d’iOS no serà possible. Segons Apple tindrem informació visible sobre el nostre vol durant tot moment en pantalla i inclourà informació rellevant sobre aquest al widget Spothlight.

Últimes entrades de Arnau Sanz Ardanuy (Veure'ls tots)
Etiquetes: