Acord de col·laboració entre Ikea i Xiaomi

Compartir

Les multinacionals sueca i xinesa d’àmbits tan diferents com el mobiliari domèstic i d’oficina, i la tecnologia, han anunciat la signatura d’un acord estratègic que portarà a fer que les solucions d’il·luminació intel·ligents d’Ikea es connectin a la xarxa de la Internet de les coses (IoT, per les seves sigles en anglès) de Xiaomi. El desplegament d’aquest acord començarà pel mercat xinès al desembre, per anar-se estenent gradualment a la resta de mercats mundials on ambdues empreses treballen.

Tampoc ens ha d’estranyar gaire la presència d’Ikea en el mercat de la tecnologia, al cap i a la fi, totes les grans multinacionals avui en dia (i independentment del que fabriquin o venguin) necessiten un departament de tecnologia, sigui per vendre en línia, imbricar tecnologia als seus productes, o explotar-la d’alguna altra manera.

En altres paraules, avui totes les empreses són tecnològiques, d’una manera o una altra.

L’anunci de la signatura d’aquest acord s’ha produït en el marc de la conferència MIDC que celebra Xiaomi, i constitueix la primera experiència d’Ikea d’associar-se amb una tecnològica xinesa.

Segons dades proporcionades per la mateixa Xiaomi, la seva plataforma de la IoT connectava, a 30 de setembre d’aquest any, més de 132 milions de dispositius intel·ligents, sense comptar en aquestes xifres ordinadors, smartphones o tablets, comptant amb una mitjana de 20 milions de dispositius actius diàriament en més de 200 països i regions arreu del món.

Aquestes xifres també han estat fetes públiques a la mateixa conferència MIDC per Lei Jun, fundador, president i CEO de Xiaomi.

Representants d’ambdues companyies han posat en relleu que l’acord les beneficiarà de la mateixa manera, permetent-los desenvolupar solucions més intel·ligents en el futur.

Què implica aquest acord?

A partir de la seva entrada en vigor, els usuaris que tinguin productes d’il·luminació intel·ligent d’Ikea a casa seva, els podran controlar des dels seus dispositius Xiaomi, com ara els telèfons intel·ligents amb l’app Mi Home.

Les bombetes intel·ligents d’Ikea podran ser emparellades amb els dispositius intel·ligents de Xiaomi, de manera que, per exemple, podrem emparellar-les amb un sensor de moviment per tal que s’encenguin automàticament quan algú entri a l’habitació.

Aquests productes d’il·luminació intel·ligent es connectaran a Mi Control Hub mitjançant el protocol ZigBee.

A banda de l’acord amb Ikea, Xiaomi també ha anunciat que facilitarà l’entrada de més desenvolupadors i terceres parts a la seva plataforma de la IoT, per tal que es desenvolupin dispositius compatibles amb aquesta.

Guillem Alsina
Etiquetes: