Actualització del software de l’Apple Watch

Compartir

Apple ha mostrat al WWDC15 un avançament de watchOS 2, la primera gran actualització del programari de l’Apple Watch.

Apple presenta el nou sistema operatiu de l’Apple Watch que ofereix als desenvolupadors les eines per crear apps més ràpides i potents. Els desenvolupadors poden aprofitar les innovadores prestacions de l’Apple Watch com la Digital Crown, el Taptic Engine i el sensor de freqüència cardíaca, a més de les API de programari, per crear noves experiències en les seves apps. watchOS 2, disponible per als usuaris de l’Apple Watch aquesta tardor, també inclou noves esferes de rellotge, informació d’apps de tercers a l’esfera i noves funcions de comunicació a Mail, Amics i Digital Touch.

WatchKit per watchOS 2

Els desenvolupadors ja han creat milers d’apps per a l’Apple Watch, i ara WatchKit els dóna accés a maquinari clau com la Digital Crown, el Taptic Engine, el sensor de freqüència cardíaca, l’acceleròmetre i el micròfon. Les noves API de programari permeten reproduir so, vídeo i animacions, i amb l’entorn ClockKit els desenvolupadors poden mostrar les seves dades en forma de complicacions de l’esfera del rellotge.

Aquestes noves eines permeten als desenvolupadors crear millors apps. Per exemple, Strava pot registrar amb més precisió les pulsacions de l’usuari quan corre o munta en bici a partir de les dades del sensor de freqüència cardíaca i l’acceleròmetre; Insteon pot oferir als clients controls més precisos per atenuar els llums i regular la temperatura amb la Digital Crown; els propietaris d’un Volkswagen poden rebre feedback hàptic en tancar amb clau la porta del cotxe; WeChat envia missatges d’àudio amb el micròfon; i Vine pot fer d’amfitrió i reproduir vídeo directament des de l’app.

app

Noves prestacions de l’Apple Watch

watchOS 2 permet a l’usuari convertir la seva foto preferida en una nova esfera de rellotge o veure fotos del seu àlbum favorit cada vegada que aixeca el canell amb les noves esferes Photo i Photo Album. Amb l’esfera Time-Lapse, l’usuari pot triar entre una selecció de vídeos a time-lapse gravats al llarg de 24 hores en llocs icònics com Nova York, Londres o Xangai.

La nova prestació Time Travel permet a l’usuari desplaçar-se amb la Digital Crown per veure esdeveniments futurs (i passats) com les següents reunions i activitats, la temperatura prevista per a la setmana, així com informació d’apps de tercers com les dades d’un proper vol.

El nou programari de l’Apple Watch permet comunicar-se de formes encara més creatives. Des de Mail, l’usuari pot respondre ràpidament usant dictat, Smart Replies o emojis. És possible crear diverses pantalles d’Amics amb fins a dotze contactes cadascuna, i es poden afegir amics nous directament des de l’Apple Watch. Digital Touch permet crear i enviar dibuixos amb diversos colors en un mateix llenç, donant més possibilitats per fer dissenys creatius.

Entre les prestacions addicionals de watchOS 2 s’hi inclouen la Posició de Rellotge de Taula, que converteix l’Apple Watch en un despertador i el Digital Crown (corona digital) i el botó lateral funcionen com els botons de repetició i apagat de l’alarma. També hi ha la possibilitat d’utilitzar programes de fidelitat i targes de crèdit i dèbit de les botigues a Apple Pay, i que a més es poden afegir a Wallet.

nyc

Disponibilitat

watchOS 2 estarà disponible aquesta tardor com a actualització gratuïta per a l’Apple Watch. L’Apple Watch requereix un iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone 6 o iPhone 6 Plus amb iOS 8.2 o posterior. La beta del SDK de iOS 9 que inclou WatchKit per watchOS 2 està disponible de forma immediata per a membres del Programa de Desenvolupadors de iOS a la pàgina developer.apple.com/watchkit.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: