Adblock+ evita que Facebook tingui el nostre perfil de consumidors

AdBlock Plus
Compartir

El nou sistema publicitari d’Atlas Solutions (subsidiària de Facebook) permet traçar un complet perfil com a consumidors dels usuaris de la xarxa social. Adblock Plus ja ofereix una solució per poder emprar Facebook en els nostres dispositius sense sentir-nos tan vigilats.

Atlas Solutions és una companyia dedicada a la publicitat en línia adquirida el 2007 per Microsoft i venuda per aquesta a Facebook al febrer del 2013. Fa uns dies, Atlas presentava la nova versió del seu producte de tracking (seguiment) als internautes per a traçar el seu perfil com a consumidors a través de diversos dispositius.

Fins ara, els sistemes de tracking existents han funcionat mitjançant cookies en un sol dispositiu, essent capaços de traçar el perfil del consumidor que compra des del seu smartphone o des del seu PC, per exemple, però difícilment han pogut creuar les dades.

Atlas no utilitza cookies, i permet creuar les dades entre diferents dispositius juntament amb el perfil d’usuari a Facebook, amb la qual cosa pot oferir un complet perfil com a consumidor de la persona. Aquestes dades s’ofereixen a empreses que volen fer publicitat però sense revelar la identitat dels usuaris, segons Atlas. És a dir: els qui adquireixen les dades tenen uns determinats perfils però dels quals en desconeixen la identitat, poden enviar anuncis però sense saber a qui concretament se’ls estan enviant.

Atlas fins i tot indica la possibilitat d’incloure en el perfil de consumidor dades sobre les compres offline que realitza l’usuari, és probable que a partir dels seus comentaris a Facebook sobre el que acaba d’adquirir o de l’ús d’un sistema de pagament pel mòbil.

Malgrat tot, molts internautes poden considerar fàcilment que això suposa una intromissió en la seva privacitat. La solució pot ser eliminar el client de Facebook del nostre terminal, encara que això no sempre és factible i podem no voler deixar de gaudir de la interacció en aquesta xarxa social amb amics i coneguts. Què hem de fer llavors?

AdBlock Plus amaga els anuncis de Facebook i, ara, també els que serveix el servei d'Atlas Solutions

Adblock Plus amaga els anuncis de Facebook i, ara, també els que serveix el servei d’Atlas Solutions

Adblock Plus ha anunciat que la seva solució de bloqueig d’anuncis publicitaris en línia és capaç de bloquejar el nou sistema d’Atlas, impedint que se’ns mostrin anuncis procedents d’aquest sistema, amb la qual cosa es trenca el cercle de les dades fluint cap a Atlas i, amb elles, afinant noves ofertes publicitàries per a nosaltres i teixint un complet perfil com a consumidors.

La solució d’Adblock Plus ha de ser instal·lada per a cada navegador independentment, així com per al sistema operatiu Android.

Guillem Alsina
Etiquetes: