Així podrien ser els nous MacBook Pro

Fotografia de Martin Hajek
Compartir

Touch ID incorporat en el botó d’engegada, i botons de funcions basats en una pantalla multitàctil OLED en serien les principals novetats.

Imatge de portada de Martin Hajek

Al setembre hi hauria d’haver, seguint el calendari habitual de la companyia, presentació d’Apple i, com és habitual, ja fa temps que ha començat la rumorologia al respecte.

Un dels candidats a ser renovat en aquesta presentació és el MacBook Pro. Segons el blog 9to5mac, basant-se en una font que qualifica de confiable, la propera versió de l’ordinador portàtil professional d’Apple incorporarà una pantalla multitàctil OLED a la part superior del teclat, de forma allargada (la llargada del teclat i poc menys d’un centímetre d’amplada) que contindrà les tecles de funció.

En ser una pantalla, els símbols i la funcionalitat d’aquest teclat secundari podrà canviar depenent de l’aplicació que tinguem en primer pla. Així, si tenim un reproductor de música o vídeo, podrem passar a la següent cançó/pel·lícula, aplicar la pausa, etc, mentre que si estem en un programa de retoc d’imatges, hi podrem tenir programades funcions que emprem sovint, com ara efectes sobre la imatge que estiguem editant.

La funcionalitat de la pantalla OLED multitàctil canviaria segons l'aplicació que s'estigués executant. Imatge de Martin Hajek

La funcionalitat de la pantalla OLED multitàctil canviaria segons l’aplicació que s’estigués executant. Imatge de Martin Hajek

Una altra de les novetats que s’integrarà en el MacBook Pro és el Touch ID. Molts ordinadors ja porten des de fa temps un lector d’empremtes dactilars per tal de facilitar la identificació de l’usuari, però en gairebé tots els casos si no tots, aquest es troba en un lloc diferent del botó d’arrencada.

Segons 9to5mac, el nou MacBook Pro integraria el lector Touch ID en el botó d’arrencada de l’ordinador, de manera que en arrencar la màquina, l’usuari ja es podria estar identificant i saltant-se, així, un pas.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: