Allarga la vida del teu Mac amb MacSales.com

Compartir

Des de discos SSD fins a bateries de recanvi passant per emmagatzematge extern, memòries RAM o, fins i tot, Macs usats de segona mà, de tot es pot trobar en aquest lloc web per al nostre ordinador Apple.

A principis del 2009 em vaig comprar un MacBook Pro, quan Apple ja havia canviat dels processadors Core 2 Duo als Core iX, pel que em va sortir una mica més bé de preu que un Mac de darrera fornada ja que funcionava amb un dels processadors recentment descatalogats.

Gairebé set anys després, amb un canvi de disc dur mecànic a SSD, una ampliació de memòria i un canvi de bateria, funciona millor que el primer dia, executa qualsevol programari actual i encara li queda corda per a estona. La responsable d’aquesta llarga longevitat: MacSales.com, un lloc web nord-americà especialitzat en la venda de components per a ordinadors Apple Mac.

La història d’aquesta botiga en línia es remunta al 1988. El seu fundador, Larry O’Connor, havia vist que mancava una oferta de productes per actualitzar un sistema informàtic existent i que continués funcionant com el primer dia o millor fins i tot, pel que va decidir omplir aquest buit amb una iniciativa pròpia.

O’Connor era un early adopter dels productes d’Apple, pel que l’especialització va ser lògica en un terreny que coneixia i domina. En acostar-se la plataforma Apple Mac als PCs a nivell de maquinari, molts dels productes que ven MacSales són també vàlids per al seu ús en un ordinador PC, sense deixar de banda una concepció i optimització dirigida a donar el màxim rendiment quan són emprats en un Mac.

Una de les unitats SSD d'OWC que es venen a MacSales

Una de les unitats SSD d’OWC que es venen a MacSales

Amb el temps, la diversitat del que podem adquirir en aquesta botiga en línia especialitzada ha anat creixent, paral·lelament a la diversificació del catàleg de productes d’Apple amb entrades com l’iPhone o l’iPad.

A dia d’avui, a MacSales hi podem trobar des de memòries RAM fins a cables de vídeo passant per unitats SSD, adaptadors externs per a discos durs interns, bateries per a portàtils, teclats i ratolins, o docking stations. Tot concebut com un recanvi i substitut de les peces originals per tal de millorar el rendiment de la màquina.

Una de les peces que em crida especialment l’atenció en el catàleg de la casa és un substitut de la unitat de DVD dels portàtils Apple que permet muntar-hi, en el seu lloc, una altra unitat d’emmagatzematge, com ara un disc dur mecànic convencional o una unitat SSD. D’aquesta manera, i si no emprem gaire la nostra unitat de disc òptic (cada dia menys necessàries), sempre podem gaudir de més emmagatzematge per als continguts que tinguem desats localment a l’ordinador.

Molts dels productes que ven MacSales són de la marca OWC, un fabricant d’Austin (Texas, Estats Units), membre de l’Apple Developer Program, i que produeix unitats d’emmagatzematge tant internes com externes en diferents formats, així com memòries RAM.

Mòdul de memòria de 8 GB per a un MacBook Pro del 2011

Mòdul de memòria de 8 GB per a un MacBook Pro del 2011

Si bé els productes d’OWC també es poden trobar en altres botigues en línia com Amazon, MacSales ofereix tot el catàleg de la marca texana. Larry O’Connor, el fundador de MacSales, és també fundador i CEO d’OWC.

Una altra marca que podem trobar-hi és NewerTech, denominació sota la qual hi podem trobar, i entre altres productes, bateries de reemplaçament. En alguns casos, aquestes ofereixen fins i tot més capacitat (i, per tant, autonomia) que les bateries originals d’Apple. La marca també és fabricada per OWC.

Si bé MacSales és dels Estats Units i pot vendre i enviar productes a tot el món, també treballa amb distribuïdors repartits arreu del món que poden enviar els productes als clients des d’una localització més propera, més ràpidament i a un preu més baix pel que fa als ports, que no pas si el material és enviat des dels Estats Units.

Un Apple Mac acostuma a ser una màquina que pot durar més anys de mitjana que no pas un PC. Arriba, però, un punt en el qual es fa necessària una intervenció per tal de modernitzar-ne, ni que sigui lleugerament, el rendiment. Un canvi de disc dur convencional a SSD pot augmentar el rendiment de la màquina en diverses magnituds d’ordre, i una ampliació de memòria li pot donar l’empenta que necessita per, set anys després (o més) continuar funcionant com el primer dia. O millor i tot.

Guillem Alsina
Etiquetes: