Amazon es llença a fer la competència a Dropbox o Drive

Nou servei cloud d'Amazon
Compartir

Sense compte gratuït però amb uns preus que van a rebentar, el llibreter nord-americà posa les cartes del seu cloud sobre la taula.

Poc a poc, el que va començar essent un negoci purament de venda de llibres, ha anat evolucionant cap a quelcom molt més gran, i malgrat que encara avui a Amazon se la coneix pel seu negoci relacionat amb els llibres, va més enllà oferint tota mena de productes d’electrònica de consum i altres en venda, dispositius de marca propia com la sèrie de tauletes tàctils (i també telèfon mòbil als Estats Units) Kindle, i serveis com Amazon Web Services (AWS).

El nou servei anunciat recentment i que ara per ara es troba en fase de proves limitada a un nombre determinat d’usuaris sel·leccionats és Zocalo, un servei d’emmagatzematge al núvol per a documents de tota mena (de texte, fulls de càlcul, PDF’s) que vol fer la competència a altres serveis semblants com Dropbox, Google Drive o Microsoft OneDrive.

Aquest servei és multiplataforma, disposant de suport per a sistemes operatius de sobretaula i mòbils, entre els quals s’hi compta naturalment el Kindle OS, el sistema operatiu basat en Android emprat per la mateixa companyia als seus dispositius.

Zocalo está basat, com no podia ser d’altra manera, en el reeixit servei cloud de la llibretera nord-americana, AWS, que també pot allotjar pàgines web i oferir altres serveis. També es troba lligat amb Amazon WorkSpaces, el servei d’escriptori virtual de la companyia. Tots els comptes d’aquest darrer, disposen també d’un compte Zocalo gratuït que poden fer servir.

Els preus d’aquest servei són bastant assequibles: 5 dòlars mensuals per 200 GB; si s’és usuari de WorkSpaces, es tenen 50 GB. gratuïts, amb la possibilitat d’obtenir-ne fins a 200 amb una quota mensual de 2 dòlars. No sembla que hi hagi d’haver opció de compte gratuït.

Guillem Alsina
Etiquetes: