Amazon Undeground: apps realment gratuïtes

Amazon Underground
Compartir

Si mirem les botigues d’aplicacions, sembla que gairebé totes són gratuïtes. Però a l’hora d’instal·lar-les, descobrim que la majoria tenen compres a dins de l’aplicació. Jocs com Angry Birds, per exemple, fan servir això com la principal forma de pagament i hem de reconèixer que això ens ha sortit bastant car a molts de nosaltres.

Però Amazon ens proposa una nova opció: Amazon Underground, una botiga d’aplicacions que ens dóna accés a més de 10.000 dòlars en aplicacions, com diuen a la seva pàgina. No es pot baixar del Play Store, com que Google no permet aplicacions que fan de botigues, però es pot descarregar directament des de la seva pàgina web. El secret d’aquest model és la forma de pagament: paga als desenvolupadors 0,13 cèntims per cada minut que un usuari es passa a l’app.

Fins ara tot sembla molt bé. Realment crec que si apliquem aquesta forma de pagar en cèntims per temps d’ús, els desenvolupadors en surten molt ben parats d’aquest sistema. Però i els usuaris?

Aquest sistema resol un problema molt comú, mai saps realment com és una aplicació fins que la proves, encara que els comentaris et poden ajudar decidir a l’hora de comprar. Així que, en teoria, ens ha de millorar la vida, però s’ha de veure de quina manera es pagarà realment. Com sabem, gratis gratis, no hi ha res. És clar, haurem d’aguantar alguns anuncis, però se’ns informa que no ens empitjoraran l’experiència.

El més evident és que el negoci de base d’Amazon és el de gegant de l’e-commerce. I sembla que Amazon Underground no és només el lloc on podem baixar aplicacions gratuïtes, si no també on tenim accés a tota la botiga d’Amazon. Així que, d’aquesta forma, si ens fidelitzem a l’app, podrem arribar fàcilment a comprar més productes.

Des de fa poc ja tenim aquesta aplicació disponible a Europa. Així que la manera més fàcil de veure si val la pena i si aquesta és una bona alternativa als models actuals, és fer una prova. Tan sols no oblideu que hem de cuidar sempre d’una cosa quan instal·lem una app: el nivell d’accés que demana i les dades que pot recollir de nosaltres.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: