AMD anuncia nova APU d’alt rendiment

APUs de la Serie A
Compartir

El nou model A10-7800 disposa de fins a 12 nuclis (4 de CPU i 8 de GPU) per proporcionar el màxim rendiment en tasques de gaming, per exemple.

APU (sigles corresponents a Accelerated Process Unit) és un xip en el qual s’hi unifiquen la CPU (el que anomenem processador en els ordinadors), la GPU (la ‘intel·ligència’ de la tarja gràfica) i el controlador de memòria, units per un bus d’alta velocitat, el que facilita una intercomunicació més ràpida entre aquests elements.

La nova APU A10-7800 d’AMD disposa de fins a una dotzena de nuclis de càlcul, quatre corresponen a la CPU (en el que coneixem com a xip quadcore) i vuit més a la GPU.

Aquest microxip està pensat per muntar-lo en màquines de petites dimensions que necessitin oferir un alt rendiment en diversos tipus de tasques, com ara gràfics i, per tant, està preparat per assumir les tasques d’una màquina de gaming, per exemple, oferint resolucions 4K.

Aquest nou model A10-7800 ja s’ha començat a vendre al Japó i també es comercialitzarà a la resta del món abans de finals d’aquest mateix mes. AMD ha aprofitat l’avinentesa per presentar també els models A6-7400K i A4-7300.

Guillem Alsina
Etiquetes: