AMD presenta la 6a generació dels processadors Sèrie A

Compartir

Fins a una dotzena de nuclis té el primer SoC presentat que empra aquesta nova tecnologia.

La principal rival d’Intel en el camp dels microprocessadors compatibles amb les arquitectures x86 i x86-64 ha presentat la nova generació (la sisena ja) de microprocessadors de la Sèrie A, les seves populars APU (Accelerated Processing Unit) per a dispositius portàtils.

Aquesta arquitectura d’alt rendiment és la que, fins ara, es coneixia amb el nom en clau de Carrizo.

La primera d’aquestes unitats és un SoC (System on a Chip) d’alt rendiment amb suport per al còdec de vídeo HEVC (High Efficiency Video Coding), el qual ofereix un rendiment superior a l’H.264 reduint fins a un 50% la mida dels arxius i, per tant, també l’ample de banda necessari per realitzar streaming d’aquests continguts a través d’Internet.

Presenta fins a una dotzena de nuclis de processament, corresponent quatre d’ells a la CPU i vuit a la GPU (la unitat d’acceleració de gràfics).

Amb aquest xip, AMD busca el mercat de consum, ja que aquest xip està orientat a les màquines que pretenen oferir un bon rendiment a un preu contingut. Per exemple, AMD ha ressaltat les virtuts d’aquest processador en comeses com la reproducció de continguts en HD o els videojocs.

Guillem Alsina
Etiquetes: