AMD presenta nova arquitectura de GPUs

Compartir

La tecnologia Polaris de 14 nanòmetres promet més del doble de rendiment per watt que les generacions anteriors de GPUs per a PC.

La nord-americana AMD ha aprofitat la plataforma que li dóna el CES de Las Vegas per presentar la seva nova tecnologia de GPUs (xips gràfics) a la qual ha batejat com a Polaris, i que s’erigeix sobre un nou procés de fabricació de 14 nanòmetres anomenat FinFET.

Aquesta nova tecnologia permet augmentar considerablement el rendiment dels xips gràfics, segons indiquen des d’AMD, dotant les noves GPUs d’un rendiment que pot arribar a duplicar l’ofert per les seves predecessores.

En l’àmbit dels videojocs, per exemple, els nous processadors gràfics oferiran més FPS (Frames Per Second), el que significa que les imatges es veuran de manera més fluida, un punt important per als qui els agrada jugar als seus ordinadors, ja que implica una millor qualitat del vídeo i una acció més suau amb uns gràfics de més qualitat.

El dels videojocs és un dels camps més exigents amb els quals es pot trobar un processador gràfic.

Els xips Polaris compten amb la quarta generació de l’aruitectura GCN (Graphics Core Next) de la mateixa AMD, un motor de visualització amb suport per a HDMI 2.0a i DisplayPort 1.3, que inclou característiques multimèdia com la codificació i descodificació de vídeo en format H.265 i resolució 4K.

Les noves GPUs basades en l’arquitectura Polaris estaran al mercat a partir de mitjans d’any, segons indiquen des d’AMD.

Guillem Alsina
Etiquetes: