Anàlisi: Woxter Power Bank FC5000

Compartir

Un carregador de 5.000 mAh d’excel·lent rendiment que ens porta també la sorpresa d’una lot inclosa.

Presentació

Es presenta en un pràctic format blíster (i és que no cal gaire res més per a un accessori d’aquesta mena), en el qual a la part davantera hi podem veure el dispositiu, i a la del darrere el cable de connexió.

Com el seu nom indica (FC5000) aquest carregador és de 5.000 mil·liamperes, pel que pot fàcilment carregar dues vegades o gairebé dues la majoria dels telèfons mòbils intel·ligents actuals, les bateries dels quals acostumen a oscil·lar entre els 2.300 i els 3.100 mAh.

És potser una mica més gruixut i més estret que els carregadors habituals, cosa que em sembla ha estat pensada per poder-lo portar de manera còmoda en qualsevol butxaca.

Un sol inconvenient: el cable de connexió necessari va separat, amb el risc que correm de perdre’l. A mi, de fet, em va passar. Conclusió: portar-lo sempre connectat per la banda del carregador, cosa que també pot acabar molestant quan el portem a la butxaca.

Si el perdeu, com em va passar a mi, no us valdrà qualsevol cable: ha d’estar preparat per poder funcionar amb carregadors de 5V/2,1A, quelcom que sortosament avui és més freqüent.

Pel que fa al pes, és un aparell lleuger, de manera que no us molestarà pas en qualsevol butxaca. Bé, no dic res sobre la butxaca d’una camisa, però qui hi porta res que no sigui un bolígraf o targes de visita en aquestes butxaques?

Ús

El carregador ve -i valgui la redundància- carregat de fàbrica, per la qual cosa ens estalviem la feina d’haver-lo de carregar per primera vegada.

El temps de càrrega no és trivial, però tampoc és un paràmetre que ens hauria d’importar si fem una bona gestió dels moments de càrrega; si l’hem fet servir durant el dia, un cop arribats a casa (o a l’hotel, o a l’oficina,…) l’hauríem de posar a carregar.

Les quatre llumetes LED davanteres ens seran pràctiques per saber quin nivell de càrrega té l’aparell (25%, 50%, 75%, 100%) i desconnectar-lo quan hagi acabat (les quatre llums fixades en blau, sense que cap d’elles faci pampallugues).

Jo, particularment, deixo tots els aparells carregant quan arribo a casa al vespre, així m’asseguro que quan me’n vaig a dormir, ja estaran tots a punt. I, si arribo tard, els deixo quan me’n vaig a dormir. Molts diuen que això no s’ha de fer, ja que la bateria continua intentant carregar-se quan ja està carregada, i que això la fa malbé, però tampoc acabo tornant tard a casa tantes vegades…

Woxter_powerbank_carregant

Si haguéssim de carregar aquesta bateria externa una estoneta abans de marxar, probablement si que no ens serviria de res per al nostre dia, sobretot si necessitem que alimenti molt a un dispositiu o repartir-la entre diversos dispositius.

Perquè aquest és un dels seus grans avantatges; essent un carregador altament portable (les solucions de 10.000 mAh, per exemple, són força més grans i pesades), dóna prou per carregar completament el nostre mòbil i, per tant, aguantar còmodament tot un dia fora de casa, i també per carregar un altre dispositiu com ara un tablet.

Càrrega ràpida

En teoria, per poder gaudir de la càrrega ràpida en un dispositiu, cal que aquest sigui compatible amb l’entrada de corrent 5V/2,1A. La “temeritat” que vaig cometre va ser connectar-lo al meu smartphone, un Sony Xperia Z1, el carregador del qual és de 5V/1,5A.

Haig de dir que, malgrat no haver cronometrat les diferències de temps de càrrega, aquestes són apreciables a simple vista, i que el telèfon es carrega més ràpidament d’una forma visible amb el carregador de Woxter (i el cable oficial d’aquest o un que també estigui preparat per a 5V/2A).

Encara que puguem treure-li importància a l’hora de comprar un carregador, no en manca pas; no sempre tindrem tot el temps necessari per fer una càrrega completa del nostre dispositiu, i ens caldrà aprofitar la poca estona que tinguem.

És per a aquests casos que la càrrega ràpida del Woxter Power Bank FC5000 és molt útil.Un detall que he notat a vegades (no sempre, però si algunes vegades) és que quan estic carregant el telèfon, si engego la pantalla per veure com va el ritme, a partir d’aquest moment s’alenteix… només algunes vegades i és quelcom del que no en puc culpar el carregador, podria ben bé ser el meu telèfon que tingués alguna mena de malfuncionament, encara que m’estranyaria.

Avisats, doncs quedeu: si teniu poc temps i molt per carregar, millor apagueu el terminal, que carrega més ràpidament que no pas quan està engegat, i si l’heu de mantenir engegat, millor no mireu la pantalla, per si de cas… tret que el terminal tingui compatibilitat amb la càrrega ràpida, i no sigui com el meu.

El detall de la lot

Un detallet interessant d’aquest carregador és que inclou una lot LED. Per fer-la servir, només ens caldrà prémer durant una estona el botó que es troba al costat.

Aquesta lot traurà la seva alimentació de la càrrega del carregador, però en emetre tanta llum com el flaix d’un smartphone que fem servir de la mateixa manera, el consum serà escàs, i podrem gaudir de la lot durant força temps.

La seva practicitat rau, sobretot, en el fet que tan sols prement un botó, l’engeguem i l’apaguem.

Això també ens permet considerar aquest carregador com una lot amb funció de càrrega per a dispositius mòbils intel·ligents, malgrat que per a un ús intensiu o professional de la lot, hem de tenir en compte que aquesta no és gaire potent, pel que és vàlida per a un ús puntual o per a un ús professional que no ens faci dependre’n exclusivament per treballar.

Pros

  • Càrrega ràpida per a qualsevol dispositiu. L’increment en la velocitat es nota fins i tot si el dispositiu s’acosta al voltatge i amperatge del carregador sense complir estrictament amb ell.
  • Lot de fàcil ús.
  • Mida pràctica. Adequat per a qualsevol butxaca, i lleuger. No molesta.

Contres

  • El cable no es troba integrat en l’estructura del carregador, amb el consegüent risc de perdre’l… com em va passar a mi, de fet.

Conclusió

Si us heu de comprar un carregador de viatge, aquesta és una molt bona opció; a un preu atractiu hi afegeix una capacitat de càrrega ràpida que serà sempre benvinguda, una lot que mai no fa destorb (i no augmenta el volum del dispositiu), i una petitesa i lleugeresa que faran que no molesti en qualsevol bossa o butxaca.

Guillem Alsina
Etiquetes: