Android: el món “del qui la té més llarga”

Compartir

Com tothom sap, Android és el sistema operatiu propietat de Google i que actualment té saturat el mercat de dispositius (terminals, tauletes i ara rellotges intel·ligents, cotxes, televisors…). Aquest sistema operatiu va néixer en una startup (Android Inc) l’any 2005 i presentat en societat dos anys més tard. Els amants de la marca tindran en el seu record l’HTC Dream, el qual va ser el primer dispositiu en integrar Android en el seu interior.

Aquell any, el 2008, va ser l’inici del monstre que ara gairebé tothom coneix. Android s’ha convertit en un gegant, podem arribar a dir que hi ha una guerra entre els fabricants per veure quin és el sistema operatiu més utilitzat i qui la té més llarga.

Ara, després d’un petit resum, ens situem: any 2014, Google domina el mercat internacional amb el permís de la tota poderosa Apple, amb Windows Phone aixecant el cap i BlackBerry aguantant l’aiguat com Catalunya aquests primers dies d’hivern. Disposem d’una nova versió, Android 5.0 Lollipop i de dispositius d’última generació utilitzant Android en el seu interior i la pregunta que ens fem: és obligatori presentar dispositius a preus elevats o exagerats amb prestacions que no arribarem a aprofitar mai en la vida útil del dispositiu o val més cuidar la interfície d’entrada per a fer-ho tot més fàcil per a l’usuari o consumidor?

Analitzant el mercat

Si ara ens apropem a una botiga de dispositius o un centre comercial, podem trobar més dispositius que auriculars de totes les marques i mira que n’hi ha. En el catàleg del Corte Inglés (versió web) podem cercar més de 210 dispositius disponibles (sense remarcar quin sistema operatiu tenen) i diferents. Ara bé, molts d’ells tenen poques diferències, només canvia el disseny, les especificacions (en molts d’ells no) i el preu, punt clau també per l’usuari a l’hora d’escollir un dispositiu. Anem a destacar les marques que potser trobem més en el dia dia.

  • Samsung, disposa de quaranta-dos dispositius disponibles en el web del Corte Inglés
  • HTC, disposa de trenta dispositius disponibles en el web del Corte Inglés
  • Sony, disposa de quatre dispositius disponibles en el web del Corte Inglés
  • Huawei, disposa de nou dispositius disponibles en el web del Corte Inglés
  • LG, disposa de disset dispositius disponibles en el web del Corte Inglés
  • Motorola, disposa de nou dispositius disponibles en el web del Corte Inglés
  • Wiko, disposa de dos dispositius disponibles en el web del Corte Inglés
  • ZTE, disposa d’un dispositiu disponible en el web del Corte Inglés
  • Airis, disposa de dotze dispositius disponibles en el web del Corte Inglés
  • Meizu, disposa d’un dispositiu disponible en el web del Corte Inglés

Totes aquestes marques disposen de dispositius amb aspectes diferents, especificacions diferents i preus diferents. Cadascuna intenta vendre el millor d’ella en aquell dispositiu i moltes d’elles intenten vendre fang a preu d’or. Ens explicarem; quin plus té un dispositiu de 700-800 euros en diferència a un de 150-200 euros si tots dos disposen del mateix sistema operatiu (diferent versió)? Està clar, els acabats, com hem dit les especificacions i també la marca, no val el mateix un dispositiu de Sony que un Wiko (temps al temps).

Best_Android_Phone_2014

Qui “la té més llarga”?

Aquest debat el podem tenir amb les grans marques del moment. Samsung, LG, HTC, Sony, Motorola, Huawei i alguna més que ens oblidarem. Aquestes marques són les que actualment la tenen més llarga (no sempre la saben utilitzar). Totes elles disposen de dispositius en qualsevol gamma de mercat (entrada, mitjana, alta) i de qualsevol preu. Ara bé, ser a tot arreu i ser-hi a qualsevol preu i manera és el que vol l’usuari?

A la gamma d’entrada o baixa trobem diferents opcions i un guanyador clar i evident. El Motorola Moto G (un dispositiu que arriba amb unes especificacions bàsiques i amb l’última versió d’Android disponible en ell) a un preu de 173 euros. Diguem que no podem recomanar cap dispositiu més si volem relació qualitat-preu.

A la gamma mitjana podem trobar una mica de debat (quin dispositiu podem ubicar en aquesta gamma?), nosaltres us recomanarem el Nexus 5 a un preu de 348 euros (encara que també tenim l’LG G3 per 384 i aquest està a la gamma alta).

Per acabar, toca el gros de la qüestió. A la gamma alta tots tenen les mateixes especificacions (deixant de banda qui és el Messi de la gamma) i s’arriben a diferenciar per coses com el disseny i la interfície d’entrada. Qui guanya? Qui s’atreveix a ser el valent de fer el que vol l’usuari?

El-HTC-One-M8-el-Samsung-Galax_54408715371_54028874188_960_639

Samsung ha anat per davant de totes les altres marques fins a la data, aquest any no pinta tant bonic com sembla pel que fa a resultats financers, LG ha començat a aixecar el cap i respirar amb normalitat després d’apostar pel Nexus 4, Nexus 5 i els nous LG G2, LG G3 i el que arribarà en breu. Sony sembla que rema a dues bandes amb la seva renovació cada sis mesos del seu rei (Xperia Z) i Motorola sembla la que ho té més ben plantejat dividint perfectament i com toca els seus dispositius en les gammes pertinents i a uns preus “per a tothom”.

Per acabar, ara mateix no estem en un moment de necessitar tres GB de memòria RAM, 22 megapíxels de càmera, sis flash led o una pantalla 4K. Necessitem un dispositiu el qual rendeixi a la perfecció, tingui uns acabats decents i unes especificacions que siguin per viure el dia dia, no per anar a fer un viatge interestellar (Si tenim una bateria digna) i tornar i encara tenir especificacions d’ordinador de sobretaula. Tenir un dispositiu intel·ligent per a sobreviure un dia sencer és demanar molt?

Poc a poc i anem arribant i com dic en les meves anàlisis, també hem de saber adaptar el nostre dia a dia al dispositiu, sabem el que comprem (pel que fa a especifcacions) i per aquest motiu nosaltres també ens hem de moderar, si no, us recomanem comprar una bateria externa per sobreviure a la vida connectada.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: