Android N presenta les seves novetats a la Google I/O

Logo Google I/O 2016
Compartir

Instant Apps ens permet treballar amb apps que ni tan sols estan instal·lades en el nostre terminal. Sense cap mena de dubte, el més pràctic, espectacular i trencador.

Durant la keynote inaugural d’ahir a Mountain View, i a banda de les novetats més orientades als consumidors, també hi va haver espai per a temes lleugerament més tècnics, allò que hi ha “sota el capó” dels sistemes operatius i aplicacions, però que és essencial per als desenvolupadors per tal que en gaudeixin els usuaris.

En aquest marc, foren presentades les novetats d’Android N, de les quals algunes ja se’n coneixia alguna dada amb anterioritat, i d’altres no.

Entre aquelles de les quals ja n’havíem sentit alguna cosa, ens hi trobem la capacitat mutifinestra, que es concreta en dos nous modes: el de pantalla partida per a smartphones i tablets, i l’anomenat picture-in-picture (imatge dins d’imatge), pensat per al seu ús en televisors amb Android TV, ja que mostra una imatge petita amb un canal, mentre en pantalla gran hi tenim un altre contingut.

També en aquesta categoria hi trobem la capacitat de respondre a missatges entrants des de les mateixes notificacions, que ja havíem pogut veure a la versió preview del sistema.

Una altra cosa que també es podia esperar del nou Android era una millora en el seu rendiment global. Un runtime de les aplicacions més veloç facilitarà que aquestes es puguin executar fins a 10 vegades més ràpidament.

Google ha pogut obtenir aquest augment del rendiment del sistema mitjançant la re-escriptura de certes funcions bàsiques d’Android.

Entre les novetats que no havien estat anunciades prèviament ens hi trobem a Vulkan, una nova API gràfica per a videojocs que permet una millor qualitat gràfica, un nombre de FPS (imatges per segon, per les seves sigles en anglès) més alt, i uns gràfics 3D més espectaculars.

Podrem usar apps sense instal·lar-les

Però sense dubte la funcionalitat més sorprenent i trencadora és la d’Instant Apps, que ens permet gaudir de contingut a través d’apps que no tinguem prèviament instal·lades en el nostre terminal.

Quan trobi un enllaç a un contingut que disposa d’app pròpia per a ser visualitzat, una crida a una app que no tenim instal·lada en el nostre terminal, o fins i tot una acció a realitzar disparada per una interacció a través de NFC, el que farà el sistema és descarregar els components essencials per tal de poder donar pas a aquell contingut o a aquella acció.

Tot seguit teniu un exemple amb l’app de Buzzfeed:

Un exemple d'Instant App, carregant la de Buzzfeed

Un exemple d’Instant App, carregant la de Buzzfeed

Un exemple de funcionalitat pràctica de les Instant Apps el trobem quan viatgem a una altra ciutat en cotxe, i per anar a pagar el nostre aparcament veiem que ho podem fer a través del mòbil descarregant una app i emprant l’NFC, però no tenim temps per aturar-nos a descarregar i instal·lar l’app.

En aquest cas, igualment, emprem l’NFC del nostre terminal per interactuar amb el punt de pagament i, en detectar el sistema que no tenim l’app adequada per rematar l’acció, en descarregarà els components essencials des d’Internet en un moment, i ens permetrà dur a terme el pagament.

Etiquetes: