Android Nougat treu el cap per a PC

Compartir

El projecte Android-x86 ha fet públic el codi font de la versió 7.0 Nougat del sistema operatiu de Google per a ordinadors que emprin un microprocessador basat en l’arquitectura x86, qualsevol portàtil o sobretaula que tinguem.

Aquest codi font necessita ser compilat i preparat per a la seva instal·lació, una tasca que queda fora de l’àmbit dels usuaris finals neòfits, ja que es necessiten una sèrie d’eines i coneixements que queden només a l’abast dels usuaris avançats o els professionals de la tecnologia.

Pensant, però, precisament en aquests usuaris finals que manquen dels coneixements necessaris però tenen ganes de provar com els rutlla Android als seus ordinadors, el blog Geek till it hertz publica una imatge precompilada, amb les instruccions necessàries per a instal·lar-lo.

Android Nougat presenta novetats interessants per al seu ús en ordinadors PC, com ara la possibilitat de treballar amb la pantalla partida o amb multi finestra, de manera que s’acosta més a la manera de treballar amb un PC tradicional en permetre’ns veure simultàniament dues aplicacions en pantalla.

El projecte Android-x86 s’especialitza a adaptar les diferents d’Android a l’arquitectura x86, però en les darreres a partir de la 5.0, no ha ofert versions prou madures per a ser considerades una eina de treball. Això si, la seva feina ha estat aprofitada, per exemple, per Remix OS, que ha basat la seva plataforma en la tasca del grup.

Guillem Alsina
Etiquetes: