Android oferirà suport oficial per a Raspberry Pi

Compartir

Serà per a la versió 3 d’aquest mini-ordinador, i a través d’AOSP.

Amb suport oficial per part de diverses distribucions GNU/Linux i, fins i tot, de Microsoft amb la seva plataforma Windows, la Raspberry Pi 3 rep un nou impuls per part de Google, que ha obert, de moment sense contingut, una branca d’AOSP per al darrer model de la petita “Raspi”.

Android Open Source Project (AOSP) és la versió bàsica del sistema operatiu Android, que Google publica per a un nombre reduït de dispositius, entre els quals s’hi troben els terminals Nexus. Al seu torn, el codi font publicat en el marc d’aquesta iniciativa serveix de base per a altres variants d’Android i per a què els desenvolupadors afegeixen funcionalitats i codi font que després poden ser aprofitats per tota la comunitat i les empreses que treballen amb la plataforma del robot verd.

Android també s’està fent un lloc en els ordinadors d’escriptori i en altres dispositius intel·ligents, com ara els televisors, de manera que aquest port per a la Raspberry Pi 3 pot ser útil tenir-hi més força, a més també de guanyar poder en l’àmbit de la Internet de les Coses (IoT per les seves sigles en anglès), un terreny en el qual la Raspberry Pi és molt emprada.

Guillem Alsina
Etiquetes: