Android tindrà el seu propi 3D Touch

Compartir

Descobreixen les crides al sistema que ho fan possible.

Segons revelen els rotatius nord-americans The Verge i Phandroid, la propera versió que Google publicarà del sistema operatiu Android i que seguirà a la 6.0 Marshmallow que tenim ara entre nosaltres (i que, de moment, rep el nom d’Android N) proporcionarà suport per al reconeixement de la intensitat de la pressió en la pantalla per a realitzar determinades accions.

Fins ara, la majoria dels smartphones reconeixen el toc de dits curt sobre la pantalla o el llarg, iniciant una acció o altra depenent del temps que hi pressionem. Detectar si apretem amb més o menys força, és una funcionalitat que van estrenar els iPhone 6S i 6S Plus amb el nom de 3D Touch, i que posteriorment altres fabricants de terminals que treballen amb Android han mirat d’implementar pel seu compte.

Com sempre, tot el que pertoca a funcionalitats comunes a través del sistema operatiu, és subjecte de ser estandarditzat per Google, que és precisament el que passarà amb la versió per a Android del 3D Touch.

La descoberta d’aquesta funcionalitat ha estat realitzada a través d’un dels desenvolupadors de Nova Launcher, un llançador d’aplicacions per a Android, que n’ha informat la gent de Phandroid.

S’ignora de moment el nom comercial que tindrà la nova funcionalitat, car 3D Touch està registrat per Apple.

Guillem Alsina
Etiquetes: