Android tindrà el seu propi 3D Touch

Compartir

Descobreixen les crides al sistema que ho fan possible.

Segons revelen els rotatius nord-americans The Verge i Phandroid, la propera versió que Google publicarà del sistema operatiu Android i que seguirà a la 6.0 Marshmallow que tenim ara entre nosaltres (i que, de moment, rep el nom d’Android N) proporcionarà suport per al reconeixement de la intensitat de la pressió en la pantalla per a realitzar determinades accions.

Fins ara, la majoria dels smartphones reconeixen el toc de dits curt sobre la pantalla o el llarg, iniciant una acció o altra depenent del temps que hi pressionem. Detectar si apretem amb més o menys força, és una funcionalitat que van estrenar els iPhone 6S i 6S Plus amb el nom de 3D Touch, i que posteriorment altres fabricants de terminals que treballen amb Android han mirat d’implementar pel seu compte.

Com sempre, tot el que pertoca a funcionalitats comunes a través del sistema operatiu, és subjecte de ser estandarditzat per Google, que és precisament el que passarà amb la versió per a Android del 3D Touch.

La descoberta d’aquesta funcionalitat ha estat realitzada a través d’un dels desenvolupadors de Nova Launcher, un llançador d’aplicacions per a Android, que n’ha informat la gent de Phandroid.

S’ignora de moment el nom comercial que tindrà la nova funcionalitat, car 3D Touch està registrat per Apple.

Android tindrà el seu propi 3D Touch
Valoreu aquesta publicació

Guillem Alsina
Periodista freelance especialitzat en noves tecnologies, redactor d'YCOM.cat
Etiquetes: