Aplicacions per estalviar bateria en smartphones Android

Compartir

Fa poc vam publicar un post, del nostre company Gerard Cuadras Consells per estalviar bateria per als nostres smartphones“. Però si encara no en teniu prou i voleu donar un pas més enllà, podeu instaŀlar certes aplicacions que detallem a continuació.

La primera aplicació que us recomanem és Battery Doctor. És una aplicació gratuïta, fàcil d’utilitzar i amb un bon disseny que t’ajuda a veure com està la teva bateria de salut. És a dir, et diu el seu estat, la seva capacitat màxima, quanta bateria tens en aquell moment, la temperatura i el voltatge, el tipus de bateria i un petit gràfic on és veu els percentatges que està i durant l’hora.

Battery Doctor és una aplicació molt personalitzable. Pots decidir quan el telèfon entra en silenci definitiu -per exemple quan estàs dormint i no vols rebre notificacions- o silenci parcial -durant les hores de classe o a la feina-. També et diu les hores i els minuts de bateria que queden al dispositiu i com es reparteix l’energia entres les diferents aplicacions.

Una de les seves característiques més especials i importants és poder-te crear un widget –1×1 a la pantalla-. A més a més, cada vegada que vulguem eliminar aplicacions en memòria ho farà i ens dirà quantes s’han eliminat i el temps estalviat. El major inconvenient és que qui no tingui un coneixement mínim de l’anglès, tindrà més dificultats per utilitzar-lo òptimament.

Enllaç de descàrrega directament del Play Store de l’aplicació Battery Doctor.

La segona aplicació que us recomanem és Greenify. Aquesta aplicació fa que les altres aplicacions que tenim instaŀlades, en iniciar-se el telèfon mòbil, no s’executin fins que l’usuari no l’obri. És a dir, no rebràs notificacions ni és podrà utilitzar i, per tant, no gastarà bateria ni recursos del dispositiu. Configurant-ho podrem allargar la vida de la nostra bateria, Però recordeu, si hiberneu una aplicació de missatgeria instantània, per exemple, no ho rebreu fins que no l’obriu. Per això, el meu consell és que no hiberneu cap aplicació si en voleu rebre les notificacions. Una altra opció molt bona en tenir en compte d’aquesta aplicació és que està traduïda al català.

Enllaç de descàrrega directament del Play Store de l’aplicació Greenify.

Aquestes 2 aplicacions són molt fàcils d’utilitzar i ho pot fer qualsevol usuari amb coneixements mínims. Però si voleu anar més enllà teniu dues opcions més:

Si volem saber si el percentatge de bateria que ens indica a la pantalla és el correcte, podem calibrarla. Què és calibrar? Segons l’Institut d’Estudis Catalans és establir una correspondència o mesurar. Així doncs podem descarregar-nos alguna aplicació des del Play Store, més o menys totes tenen el mateix funcionament.

Un altre mètode per estalviar recursos i bateria és rootejar el mòbil. Avís important: ningú és fa responsable d’aquesta operació, només el propi usuari que desitja fer-la. Després de fer aquest procés, tindrem tots els permisos necessaris per modificar, crear, eliminar i moure qualsevol ítem del nostre dispositiu. Així, després de rootejar-lo podem eliminar les aplicacions innecessàries que no fem servir, per exemple, en el meu cas, Google +. Això permet deixar el dispositiu amb més espai i per tant estalviar energia.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: