App ens ensenya els punts de càrrega sense fils públics en el món

Compartir

Entre altres funcionalitats, permet establir un percentatge mínim de bateria que, un cop assolit, dispararà un avís que ens informarà del punt de càrrega més proper.

La càrrega sense fils per contacte dels dispositius electrònics és cada cop més emprada en smartphones i altres gàdgets, fins al punt que alguns dispositius com la majoria dels smartwatches ja només disposen d’un sistema sense fils per a la seva càrrega.

Hi ha diversos estàndards de càrrega sense fils, com el PMA/Powermat o el Qi, impulsat pel WPC (Wireless Power Consortium). I, precisament per a aquest últim, ha estat publicada una app que permet descobrir punts de càrrega sense fils públics repartits arreu del món.

Per exemple, podem tenir punts de càrrega en restaurants, cafeteries, biblioteques,… que poden ser o no gratuïts. Però com localitzar un d’aquests punts de recàrrega si no és perquè hi passem al davant per casualitat o ja el coneixem prèviament?

L’app aircharge, disponible per a Android i iOS (i aviat per a Windows Phone) ens permet geolocalitzar aquests punts de càrrega públics repartits per tot el món, situant-los gràcies al servei de mapes de Google i obtenint informació de les ubicacions en les quals estan situats. Actualment, l’app té “fitxats” més de 3.000 punts de recàrrega públics.

L’app ha estat pensada per al seu ús en telèfons intel·ligents, de manera que només disposa de mode en pantalla vertical, amb una interfície molt senzilla; després de mostrar la pantalla d’splash, disposem d’un botó a la part inferior dreta que ens condueix a les opcions del programa, que són les d’obtenir el mapa interactiu amb els punts de càrrega, accedir a una botiga en línia en la qual adquirir complements de càrrega sense fils (com ara carregadors), i altres opcions com les de puntuar els punts de càrrega o, fins i tot, donar a conèixer nous punts que l’app no tenia prèviament al seu catàleg.

L'apartat de botiga, en el qual podem adquirir carregadors o altres articles relacionats amb la càrrega wireless (clic per veure-ho a la mida original)

L’apartat de botiga, en el qual podem adquirir carregadors o altres articles relacionats amb la càrrega wireless (clic per veure-ho a la mida original)

També disposem d’una interessant opció per a programar alertes que saltin quan la bateria del nostre terminal arribi a un percentatge determinat, indicant-nos el punt de recàrrega més proper. D’aquesta manera, podrem evitar quedar-nos amb el mòbil totalment descarregat.

Els punts de càrrega sense fils Qi es troben repartits de manera molt dispar a tot el món, amb una concentració molt alta a Europa, costa est dels Estats Units, i el Japó, i alguns punts concrets molt dispersos per la resta del món.

Descàrrega per a Android des de Google Play

Descàrrega per a iOS des de l’App Store

Guillem Alsina
Etiquetes: